Venstres forsøger at så splid mellem borgerne

Byrådsmedlem i Køge Kommunen Helle Lynge (V) siger i en kommentar til en historie om kommunalreformen i Dagbladet Politiken, at flertallet i Køge Byråd ikke interesserer sig for, hvad der sker uden for byskiltet, og at det hele handler om "byen og det fine torv".
Udover at jeg er vokset op med at det er en dårlig fugl der skider i egen rede, så er Helle Lynges bemærkning om, at den gamle Skovbo kommune ikke bliver tilgodeset i den nye kommune, ganske enkelt ikke korrekt.
Så inderst inde kan jeg kun ærgre mig over at Helle Lynge kaster smuds på sin egen kommune i landsdækkende medier.
Det havde klædt Helle Lynge at kikke mere nuanceret på kommunens dagligdag end at komme med et 'der er så dejligt ude på landet' skønmaleri af forholdene i Skovbo Kommune.
Citat: "Jeg kom fra en landkommune med superglade borgere, der var tilfredse med lav skat, børnene blev passet, og de fleste huller i vejene blev lappet. "
Det var ikke alle borgere der var superglade i gml. Skovbo Kommune og det er hellere ikke alle borgere og politikere der er enige med Helle Lynge om at borgerne i gml.
Skovbo Kommune. Tillad mig at give et par eksempler. De sidste fire år er der blevet afsat 100 millioner kroner til renovering af Borup Skoleder er bliver etableret kulturhus i det gamle rådhus der er sat millioner af kroner af til totalrenovering af kloakker og der er blevet anlagt flere nye veje og rundkørsler.
På velfærdsområdet er der nu et kvarters mere hjemmehjælp til de ældre om ugen og i Skovbos daginstitutioner er der nu flere uddannende pædagoger til at tage sig af børnene.
Resultater og forbedringer som jeg som socialdemokrat er stolt af. Socialdemokraterne har i vores valgprogram lagt op til øget dialog med bylaug, bolig-, borger- og beboerforeninger, netop fordi det er vigtigt for os at være i kontakt med borgerne for at sikre os, at dem der føler, de bliver overhørt også kan komme til orde.
Således at de er klar over at vi politikere og kommunen tager deres bekymringer alvorligt. Al begyndelse er svær. Men det er magtpåliggende for mig at fusionen mellem Køge og Skovbo skal være en succes, og det bliver den kun, hvis man vil have det.
Køge Kommune skal altid have øje for, hvad der sker både i og uden for midtbyen – uanset om det er i Borup, Bjæverskov, Ejby eller Herfølge. Alle bysamfund skal tilgodeses, og ser man på de sidste fire års investeringer, så mener jeg faktisk, at vi Socialdemokrater har fundet en god balance.
Så når Helle Lynge og Venstre gør det til en konflikt i de et landsdækkende dagblade, så sidder man tilbage med fornemmelsen at det i virkeligheden ikke handler om, hvad der er godt for Skovbos borgere, men ene og alene hvad der er godt for venstre.
Så i stedet for at arbejde for at samle kommunen (som de gjorde i de år de var med i budgetforlig, 2006-2008) så puster de til splittelsen flammer med noget jeg kun kan opfatte som et billigt trick for at score stemmer på en falsk splittelse mellem borgerne i de to dele af kommunen.

Publiceret 06 October 2009 12:00