I filmens vidunderlige verden

Otte ugers forberedelse og en uges lejrskole blev til en kortfilm på fem minutter, da 8.c fra Tjørnegårdskolen var på Lejrskole i Zentropas filmstudie i sidste uge

Af
Anette Gundlach

Hvad fanden har I gang i, er en lille film på fem minutter, som 8. c fra Tjørnegårdskolen lavede, da de var på lejrskole i Zentropas filmstudie Station Next i sidste uge. Filmen havde premiere i fredags, hvor biografen var fyldt op med forventningsfulde elever og gæster.
Ligesom i den virkelige verden var der nerver på før premieren, for da eleverne skulle til at klippe filmen færdig aftenen før, gik computerne ned, og de blev først færdige med hele filmen kl. fire om natten.
Fem minutter i premieren gik det hele ned igen og skulle redes, så med præcis en times forsinkelse blev filmen vist for første gang for et begejstret publikum.
På tur i filmens verden
Eleverne fra 8. klasse besluttede for længe siden, at de hellere ville på lejrskole i filmens verden i stedet for at tage på solskinstur til Bornholm.
De havde nemlig fået chancen for at gå i studiet sammen med professionelle instruktører, skuespillere, lydfolk og mange andre, der ville guide eleverne til selv at lave en rigtig film.
For otte uger siden gik eleverne derfor i gang med at lave manuskriptet til filmen. Arbejdet blev med jævne mellemrum fulgt op af en instruktør, der kom forbi klasselokalet.
I studiet
Da de endelig skulle i gang med filmen tirsdag i sidste uge, havde alle elever fået hver deres opgaver, der skulle klares i løbet af dagene.
For det er ikke kun skuespillerne i filmen, der er vigtige, men alle på hele holdet. Lige fra informationsmedarbejderen, der skal sørge for, at avisen kommer og skriver om den store dag til sminkøren, stylisten, klipperne, tonemesteren og alle de andre på holdet.
Klassen fik lov til at lade handlingen foregå i de samme lokaler, hvor kendte film som blandt andet Flammen og Citronen og Bryggeren er indspillet.
Eleverne i klassen var enige om, at det tager meget længere tid at lave en film end man lige går og tror. De havde nemlig brugt otte uger til forberedelse, en uge til indspilning. Og det blev til cirka fem minutters film.
I løbet af ugen havde nogle af eleverne lavet en film, der gik bagom filmen, hvor man kunne se, hvordan den var blevet til, ligesom der også var en film med sjove fraklip.
Producer Torben Larsen gav alle tre film rigtig gode anmeldelser, han var imponeret over, hvor gode eleverne var til fortælle en lille historie på film, og hvor ivrige de var for at lære nyt.
Det eneste han egentlig syntes, de manglede at lære var ikke at larme. Men det er vist for meget forlangt for en 8. klasse fra Roskilde, hvor eleverne godt kan lide at være sammen og som er fulde med godt humør og spilopper.

Hvad har I gang i

Filmen handler om en pige, der altid har følt sig godt tilpas i sin klasse men pludselig føler, at hun bliver holdt udenfor specielt af kæresten og bedsteveninden.
De begynder nemlig at have hemmeligheder sammen bag hendes ryg og at være usædvanligt meget sammen. Hun er faktisk ved at tro, at de er blevet kærester..
Sidst i filmen kommer hovedpersonen hjem til veninden for at finde ud af, hvad der er galt, og udbryder: Hvad fanden har I gang i.
Lyset bliver tændt, og hun ser, at hele klassen er samlet til hendes egen surprisefest, og så forstår hun pludselig, hvorfor hun har følt sig holdt udenfor.
agroskildeavis.dk

Related content

Publiceret 07 October 2009 11:00