Mini-storm mørklagde Roskilde

SEAS NVE afviser at mørklægge Roskilde i tide og utide

Af
Jeppe Olsen

Efterårets mørke lagde sig lørdag aften tungt over halvdelen af Roskilde, da gadebelysnigen slukkede klokken cirka 22.30.
- Det skyldes den mini-storm, der blæste i lørdags. Vinden rev nogle kabler ned, og det medførte en kortslutning i et el-skab. El-skabene er forbundet, så flere blev trukket med ned. El-skabene skubbede til hinanden som domino-brikker, der vælter, forklarer Katja Kjærgaard. Hun er kommunikationskonsulent hos SEAS NVE.
Det tog energiselskabet godt fire timer at udbedre skaden og få lyset tilbage i gadelygterne. Under hele den ufrivillige mørklægning var strømmen intakt i folks boliger.

SEAS stabil

På det seneste har gadebelysningen svigtet ved flere lejligheder i Blågårdsstræde i bymidten og på et par nærliggende veje. Disse lysudfald har ifølge Katja Kjærgaard intet med lørdagens problem at gøre.
- Det er noget helt andet, nemlig det, at nogle lamper i gadebelysningen skulle skiftes ud. De var gamle og virkede ikke mere. Gadelamperne er forbundet som lysne i en lyskæde til juletræet, og hele kæden slukkede under udskiftningen. Men det er på plads, og lyset tæner igen om aftenen, forklarer Katja Kjærgaard.
Hun slukker straks alle spekulationer om, at SEAS NVE skulle være en ustabil leverandør.
- Vi er ikke begyndt at mørklægge Roskilde i tide og utide, og folk har intet at frygte. Der har uheldigvis bare været disse episoder tæt på hinanden.
SEAS NVE købte tidligere i år Roskilde Elforsyning af Roskilde Kommune og har ansvaret for både strøm og lamper i Roskildes gader.

Publiceret 07 October 2009 09:45