Roskilde Svømning er rystet

Roskilde Svømning er rystet over, hvordan kommunen forvalter pengene til idrætslivet, når der er sportsklubber, der ikke en gang har trænings- og klublokaler.
Vi føler os forbigået i de beslutninger, der er taget omkring udbygningen af Roskilde Hallerne samt udbygningen af Unicon grunden .
Der er noget, som ikke hænger sammen. Inden for det sidste år har der været tre scenarier, hvor politikerne har talt om folkesundhed, og at Roskilde Kommune skal være førende på dette område. Når man ser på udbygningen af Roskilde Hallerne bliver der kun to spilleflader mere, og det løser ikke mange problemer inden for idrætten. Vi må nok erkende, at det er nogle af Danmarks dyreste spilleflader.
Og hvis vi kigger på Unicon-grunden, må vi nok også erkende, at de fleste penge går til Rockmuseet, hvilket heller ikke løser mange problemer for idrætten. Samt heller ikke løser mange problemer for folkesundheden i Roskilde. En ting, som politikerne har glemt at fortælle, er, at Roskilde kommune skal lægge 50 millioner kroner i projektet for at få de 40 millioner kroner fra fonden, der har lovet at skyde pengene i projektet. Ud over dette skal Roskilde kommune betale driften fremover, og hvad vil det komme til at koste?
Det skal ikke forstås sådan, at svømmeklubberne er imod udbygningen af Roskilde Hallerne og Rockmuseet, men projekterne er ikke baseret på idrætten. Vi får for lidt for pengene. Projekterne er mere baseret på erhvervslivet og gæster uden for kommunen. Det bliver Roskildes borgere ikke sundere af.
Vi i Roskilde Svømning så hellere, at man havde satset på nærområderne og havde bygget nogle små multihaller ved skoler, SFO'er og andre ungdomsinstitutioner. Her kunne de små multihaller bruges om dagen af skolerne og om aften af idrætslivet. Til sammenligning med de beløb, som kommunen lige har bevilliget Roskilde Hallerne, kunne man have bygget to svømmehaller med internationale mål. inkl. varmtvandsbassiner til babysvømning og handikapsvømning.
Piet Grønlund Nielsen

Formand for Roskilde svømning.

Publiceret 07 October 2009 05:00