Venstre går efter nye aktiviteter og indtægter

Venstres fokus er på at arbejde positivt og fremadrettet. Vi skal nemlig skabe udvikling i Køge Kommune, så der fremover er råd til god undervisning og varme hænder i ældreplejen.
Den tankegang er meget svær at se i næste års budget, hvor et flertal i byrådet med bl.a. S og SF hæver grundskylden i kommunen. Jeg mener ikke på, at det er den vej, vi skal gå – tværtimod.
Hvis vi ønsker at gøre Køge Kommune til et attraktivt sted at bo og at drive virksomhed, så skal vi turde satse. Vi skal simpelthen turde være de bedste på visse områder.
Derfor bør vi fokusere på, hvordan vi får en folkeskole, en erhvervsservice og en ældrepleje, der er blandt de absolut bedste i landet. Lige nu er der alt for meget negativt fokus på serviceforringelser, takstforhøjelser og skattestigninger.
Venstre ser vi anderledes positivt på tingene, vi skal interesserer os for hvor der er indtægter, og ja vi vil hellere udvikle frem for at afvikle.
Et eksempelvis vil det være en rigtig god idé, at sælge kommunens byggegrunde til den pris man nu kan få for dem, det gi'r nye borgere, gang i forretningen for lokale håndværkere og de tilhørende virksomheder.
Derfor glæder det mig, at vi i Venstre ikke er med i den aftale, hvor grundskylden bliver sat i vejret.
Det vil ramme rigtig mange Køgeborgere på pengepungen, og det er bestemt ikke med til at tiltrække nye virksomheder til kommunen.
Vi skal naturligvis have styr på økonomien, men det får vi ikke ved at hæve skatter og takster – det udskyder blot problemerne.
Som sagt, vi vil kigge mere på hvor der kan skabes nye indtægter, frem for hele tiden at se på, hvor det gør mindst ondt at spare.

Publiceret 07 October 2009 14:15