Kriminelle bander i Roskilde

Politiet holder øje med en gruppe unge fra Roskilde, der er dømt for røveri, vold, indbrud og narkokriminalitet

Af
Anette Gundlach

Politiet i Roskilde holder nøje øje med en gruppe unge, som er taget for flere grove lovovertrædelser som røverier, indbrud, vold og narkokriminalitet.
- Vi følger nøje udviklingen og holder øje med om de prøver på at få andre personer med ind i deres gruppe, siger politikommissær og leder af den lokale efterforskning Richard Olsen.
Han forklarer, at politiet kender gruppen vældig godt, og at de unge er dømt for flere alvorlige forbrydelser.
Det drejer sig om cirka 15 personer, der alle kommer fra eller har boet i Hedeboparken og er omkring 20 år. Gruppen består både af personer med dansk baggrund og anden etnisk baggrund end dansk.
- De har ikke noget fast tilholdssted, men man møder dem rundt omkring i bylivet og på restaurationerne, siger Richard Olsen.
Han vil ikke kalde gruppen for en bande, men for en gruppering af unge mennesker. Og han mener, at man på ingen måde kan sammenligne problematikken med for eksempel problemerne i Vollsmose.

Kendt gruppe

Han er dog meget opmærksom på, at andre unge ikke skal lemmes ind i gruppen.
Også Bo Jørgensen direktør i Boligselskabet Sjælland kender til gruppen, som han mener har eksisteret i de sidste fire til fem år.
- Jeg ved, de er der, men vi har ikke de store problemer i vores områder i øjeblikket, siger Bo Jørgensen.
Han fortæller, at der blandt andet er fædregrupper i området, der er med til at løse problemerne med de unge, når de er der.
Leder af lokalpolitiet i Roskilde Per Heide forklarer, at der er lavet flere forskellige tiltag, for at få fat i unge, så de ikke kommer ud i kriminalitet.
Klubben har blandt andet fået udvidet åbningstiden, og der er møder mellem SSP-medarbejdere, forældre og unge i Hedeboparken.
Bo Jørgensen er dog ikke sikker på, at de kriminelle unge udelukkende kommer fra Hedeboparken.
- Jeg tror tit, det drejer sig om unge, der kommer udefra, der laver balladen. Men de samles hos os, fordi vi har de grønne områder i de almennyttige boliger, hvor de kan mødes i fred.
- Det drejer sig tit om unge fra parcelhuskvarterne, der ikke er blevet opdraget ordentligt, og hvis forældre aldrig er hjemme, siger Bo Jørgensen.

Publiceret 09 October 2009 03:00