Et pudsigt sammenfald

Jeg har svært ved at følge de lokale socialdemokraters og SF'eres tankegang. De vil så gerne være fortalere for de svageste i samfundet, men det kniber med at omsætte ord til handling.
Et flertal i byrådet, undtaget V, K og Demokratilisten, har netop vedtaget at afsætte 6.1 millioner til en særlig eliteidrætsklasse på Hastrupskolen.
Pengene er godt nok delt ud over en årrække, men jeg har alligevel svært ved at følge flertallets prioritering. Alle ved, at kommunens økonomi er under pres. Derfor har SF og S valgt at hæve grundskylden.
De har valgt at gennemføre besparelser. Og endelig har de også været fortalere for, at taksterne for at have børn vuggestue og børnehave også bliver sat i vejret.
Alligevel har den røde side af byrådssalen ikke haft noget problem med at bevilge et større millionbeløb til en eliteidrætsklasse.
Venstre er ikke modstandere af investeringer i folkeskolen, tværtimod. Vi har blot den holdning, at først og fremmest skal der satses på at få de basale færdigheder såsom læsning og stavning på plads. Så langt er vi desværre ikke endnu.
Derfor vil Venstre ikke være med til at prioritere eliteidræt højere end fremtidsmulighederne for en stor gruppe af børn og unge.
Millionbeløbet der går til dette prestigeprojekt på Hastrupskolen hænger måske sammen med, at nr. 2 på Socialdemokratiets kandidatliste er leder på selv samme skole. Det er under alle omstændigheder et pudsigt sammenfald.

Publiceret 09 October 2009 12:30