Borgere uden influenzavaccination rammes dobbelt

Influenza A og den almindelige influenza kan slå til samtidig, hvilket gør vaccination ekstra vigtig

Af
Thilde Lejre

Influenzavaccinationen er ekstra vigtig i år. Sådan lyder det fra Danske Lægers Vaccinations Service. Det skyldes, at der ikke kun er fare for at blive ramt af den almindelige sæsoninfluenza, som hvert år koster liv. Men også Influenza A florerer i samme periode, og det er netop kombinationen af de to typer af influenza, der kan skabe et problem, for dem der ikke bliver vaccineret.
-Man kan sammenligne med et trafikuheld. Det er aldrig rart at være involveret i et trafikuheld. Men heldigvis er det oftest ikke fatalt, og langt de fleste slipper godt fra det, hvilket også gælder, når man bliver ramt af influenza, siger cheflæge Thomas Birk fra Danske Lægers Vaccinations Service.
-Men på grund af Influenza A-pandemien er der i år reelt risiko for, at man først kører galt og efterfølgende bliver ramt af en bil bagfra.
De, der ikke bliver vaccineret, kan altså risikere først at belaste immunforsvaret med den ene type influenza og dernæst blive ramt af den næste.
-Det er en af de udfordringer, vi står overfor i år. Der vil være folk, som først får den ene type influenza og efterfølgende den anden. Det er hårdt for helbredet, siger Thomas Birk.
Man kan forsøge at undgå influenzaen med god håndhygiejne og undgå steder, hvor mange mennesker er samlet. Men det mest sikre er at blive vaccineret.
Det er gratis for ældre over 65 år, kronisk syge og førtidspensionister at blive vaccineret mod den almindelige influenza.


Her kan du blive vaccineret

Mandag 26. oktober og tirsdag 27. oktober i Ældre Sagens Lokaler, Sct. Olsgade 17, Onsdag 28. oktober på Bernadottegården, H.H. Kochs Vej 4, Himmelev og Margrethegården, Dronning Sofies Vej 68, Roskilde Torsdag 29. oktober i Asterscentret, Astersvej 9, Roskilde og Sognehuset Nordgården, Nordgårdsvej, Svogerslev Lørdag 31. oktober 2009 kl. 10:00-14:00 Roskilde Svane Apotek, Skomagergade

Publiceret 11 October 2009 03:00