Nogle af eleverne havde lavet en cirkusforestilling. (Foto: Erling J.)

Nogle af eleverne havde lavet en cirkusforestilling. (Foto: Erling J.)

Minisamfund på Gadstrup Skole

Gadstrup Skoles elever har lært om hvordan samfundet fungere. Eleverne synes at det var sjovt at lave deres egne virksomheder

Af
Af Thea Pedersen

Gadstrup skole havde i uge 41 aktivitets uge med emnet Vores By. Det gik ud på, at alle elever fra 0. til 10. klasse skulle arbejde sammen om at lave en fælles by. Der var både skønhedssalon, bager, bank, posthus, caféer, cykelværksted, biograf og hvad der ellers hører til i en by.
Eleverne blev delt i grupper med elever fra forskellige årgange. Hver gruppe skulle drive en virksomhed. De fik også løn, for det var ligesom at gå på arbejde. Lønnen blev udbetalt i VP"er, som de kunne bruge på at gå i biografen, få massage eller købe mad for.
Målet med ugen var at lære eleverne om samfundet.
- Det var sjovt at være sammen med de store elever. Det var anderledes og man lærte nye at kende. Jeg stod i cykelværkstedet. Jeg havde prøvet det før, men det var sjovt alligevel. Jeg vil gerne have sådan en uge igen, siger Tobias Hersel fra 5.b.
- Jeg stod i skønhedssalonen. Jeg havde ikke så meget tid til at bruge min løn, fordi man skule stå i boden hvis der kom nogle, siger Katja Sørensen fra 10.klasse.
- Vi havde mange lærer på kursus i den uge, men der var selvfølgelig lærer til at hjælpe de store elever med at passe på de små, siger lærer Henrik Nowakowska som er PR ansvarlig på Gadstrup skole.
- Det var lidt svært, for når der ikke var nogle lærer, var det os, der skulle tage ansvar. Man lærte at tage ansvar, siger Katja Sørensen.
Torsdag blev der også vist en cirkusforestilling som eleverne også selv havde lavet. Ugen endte med skolens motionsdag fredag, så der lukkede virksomhederne tidligt.

Katja Sørensen 10. klasse og Tobias Hersel 5.b synes begge at det var en sjov uge.

Katja Sørensen 10. klasse og Tobias Hersel 5.b synes begge at det var en sjov uge.

Publiceret 11 October 2009 09:00