Roskilde Håndbolds damer topper efter fire spillerunder 1. division. På billedet svæver Camilla Sølling til afslutning i søndagens hjemmekamp mod Fredericia.

Roskilde Håndbolds damer topper efter fire spillerunder 1. division. På billedet svæver Camilla Sølling til afslutning i søndagens hjemmekamp mod Fredericia.

Storsejr til håndboldkvinderne

Stærkt anført af målmaskinen Mette Gravholt vandt Roskilde Håndbolds 1. divisionshold hjemme 37-20 over Fredericia og er fortsat ubesejrede.

Af
Af Claus Mellergård

Roskilde Håndbolds 1. divisionshold er inde i en flot sejrsstime og har fortsat maksimumpoint efter fire spillerunder. Søndag eftermiddag gik kvindernes sejrsvilje og spillelyst ud over Fredericia, der blev besejret med 17 overskydende mål.
Intet tydede dog indledningsvis på en målfest. Begge hold startede nemlig nervøst og brugte hver især en håndfuld mislykkede scoringsforsøg, inden bolden første gang kom i kassen. Efter fem minutter var stillingen kun 1-1.
Men håndbold er et hurtigt spil, så blot tre minutter senere stod der pludselig 4-4 på måltavlen. Så gik gæsterne fra den hæderkronede håndboldby Fredericia imidlertid nærmest scoringskolde, og Roskilde Håndbold benyttede denne kærkomne mulighed til at udbygge føringen til 10-5 midtvejs i halvlegen.
Herefter gik det fortsat slag i slag og hjemmeholdet kunne gå til pausen med en gedigen 10 måls føring: Med et dommedagskast hamrede Beth Jørgensen halvlegens sidste mål ind til 21-11 i allersidste sekund, og dermed var den ged effektivt barberet.
Sædvanen tro førte stregspilleren Mette Gravholt an i scoringsløjerne. Med i alt 33 mål i sæsonens tre hidtidige kampe har hun allerede placeret sig tungt på topscorerlistens førsteplads. Men i modsætning til de seneste sæsoner får Gravholt nu fornem assistance af de øvrige spillere. Eksempelvis var Camilla Sølling knivskarp fra højre fløj og Maria Hansen kanonerede tilsvarende en række spektakulære mål ind fra distancen.
Også Signe Sjølund Pedersen og Emilie Frølich var stærke i såvel deres afslutninger som i det stationære angrebsspil generelt. Dertil skal så lægges at målvogterne Anne Munk og Pernille Nielsen begge agerede levende plankeværk. Dermed også sagt, at Fredericia alt i alt var på en umulig opgave.
Anden halvleg var i denne sags natur helt og aldeles spændingsforladt. Til gengæld kunne tilskuerne så glæde sig over hjemmeholdets velsmurte angrebsspil, om end antallet af uprovokerede fejl trods alt steg som kampen skred frem.
Næsten fejlfri var dog målmaskinen Mette Gravholt, der med ekstrem stor træfsikkerhed bankede 12 bolde i netmaskerne og dermed mere end holdt sit flotte gennemsnit. Som Roskilde Håndbolds cheftræner John Lorentzen efterfølgende konkluderede:
- Mette Gravholts fremragende og uselviske spil burde snart bringe hende ind i landsholdssammenhæng. Men jeg synes generelt, at vi spiller rigtigt hurtigt og godt. Samtidig var det rart at vi denne gang kom godt ud af kampen, og ikke gik i stå til slut. Så er det nemlig meget nemmere at tage de positive ting med til kommende kampe. Nu er vi så tophold, men i min optik har vi fortsat rigtig lang vej hjem. Oprykning er derfor slet ikke et tema, men vi stiler da efter en top fem- placering. Som jeg omvendt siger til pigerne, mangler vi nu kun 10-12 point før vi definitivt har klaret os fri af nedrykningen. Og det er jo også en god ting.

Publiceret 11 October 2009 20:19