Carsten Werge har haft godt gang i putteren det sidste års tid, hvor handicappet er raslet ned fra 19 til 14. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

Carsten Werge har haft godt gang i putteren det sidste års tid, hvor handicappet er raslet ned fra 19 til 14. (Foto: Jørgen Christian Jørgensen).

TV-vært i Skovbo Golfklub

Carsten Werge er mest kendt som fodboldkommentator og vært, men han er også meget glad for golf, som han, på trods af bobælen i Hvidovre, selv spiller i Skovbo Golfklub

Af
Martin van Dijk

GOLF: Hvad har Skovbo Golfklub og fodboldekspert og kommentator Carsten Werge med hinanden at gøre?
Ja umiddelbart ikke noget som helst, men det har de via mere eller mindre tilfældige omstændigheder fået siden dette forår.
For her meldte den populære tv-mand sig ind i den lokale golfklub, selvom han til dagligt bor i Hvidovre, og der lægger en sjov historie bag, at Carsten Werge netop meldte sig ind i Skovbo Golfklub.
-For nogle år siden i forbindelse med golf stjernetræf, der har til formål at indsamle penge til børneafdelingen på Rigshospitalet, kunne man købe sig til at være vært på Onside for et enkelt program. Der var en, som bød 20.000 kroner, og som derefter skulle være vært for programmet. Det viste sig at være en fyr ved navn Troels, som også var medlem i Skovbo Golfklub. Han nåede aldrig at blive vært, og han fik sine penge igen, men jeg begyndte at spille lidt golf med ham, og igennem ham mødte jeg Thomas, der er næstformand i klubben, og jeg begyndte at spille med dem. Dermed fik jeg kendskab til Skovbo Golfklub, og det er en virkelig fantastisk bane. Derfor har jeg meldt mig ind her i foråret og opsagt mit medlemskab i min gamle klub, siger Carsten Werge, som ikke er den eneste, der er forelsket i banen.
-Her forleden havde jeg Flemming Østergaard og Peter Tanev med nede og spille, og de var også meget begejstret begge to.

Et fristed

Carsten Werge er efterhånden en habil golfspiller, der spiller til handicap 14, og især de sidste fem år har spillet med den lille kugle og køllerne været en vigtig del af hans liv.
-Jeg begyndte at spille for cirka 20 år siden oppe i Hillerød, men så fik jeg børn, og det gik ud over golfen, men her for fem år siden kom jeg rigtig i gang igen, og jeg spiller så tit, jeg kan komme til det. Det er et dejligt fristed fra arbejde, hvor man kan få clearet hovedet og tænkt nogle gode tanker, både i det hele taget men også i forhold til arbejde, siger Carsten Werge, som også har haft sine to døtre på 10 og seks år med nede og prøve at spille golf, og planen er, at de begge bliver meldt ind fra næste sæson.
-Klubben har et rigtig godt ungdomsarbejde, hvor børnene får lov til at være børn, og der bliver gjort et rigtig godt stykke arbejde for, at børnene skal kunne lide at være i klubben.

Bedste oplevelse

Selv om Carsten Werge har spillet golf i mange år efterhånden, og på mange forskellige baner rundt omkring i landet, så er det faktisk også i Skovbo Golfklub, den bedste golfoplevelse udspillede sig.
-Det var faktisk her for en måneds tid siden, da jeg spillede mod Tanev og Østergaard. Jeg havde spillet forfærdeligt, og da vi nåede 17 hul havde jeg for længst tabt den efterfølgende frokost. Her slog jeg så bolden i vandet på førsteslaget, men i stedet for at spille en ny bold, så prøvede jeg at slå til den, og det lykkedes faktisk at få den op på green. Det var vi alle ret flade af grin over, og Tanev meldte ud, at han nok skulle give den efterfølgende frokost, hvis det lykkedes mig at putte den i. Det gjorde det så fra cirka 20 meter, så på trods af en tur i vandet blev det til en par og en gratis frokost, griner Carsten Werge, som tirsdag den 27. oktober stiller op til et arrangement i Skovbo Golfklub, hvor der blandt andet vil blive fortalt flere anekdoter fra både golf og fodboldverdenen.
Du kan læse mere om arrangementet på www.skovbogolfklub.dk .

Publiceret 11 October 2009 10:00