Virksomheder går sammen om indkøb

GAZELLE: Rekordmange virksomheder og butikker i Køge-området benytter sig af fælles indkøbsaftaler, hvor antallet er nu oppe på 191.
Det viser nyeste tal fra Danmarks største indkøbsorganisation, Dansk Indkøb, der netop er blevet kåret som gazelle for femte gang af dagbladet Børsen. Virksomhederne sparer nu millioner på alt fra el til benzin.
- De har for alvor fået øjnene op for de store besparelser og fordele ved fælles indkøb, oplyser Jørgen Andersen fra Dansk Indkøb, der er indkøbsrådgiver i Køgeområdet.
- De har fundet ud af, at regningen på elektricitet, teleudstyr, vand og toiletpapir og lignende nødvendigheder ofte er langt større, end den behøver at være. Derfor er de nu gået sammen om fælles indkøbsaftaler, forklarer Jørgen Andersen, der hjælper med at realisere besparelserne for virksomhederne.
Ifølge Jørgen Andersen giver det god mening at gå sammen om fælles indkøbsaftaler, for der er mange penge at spare og administrationen er minimal.
- Vi kan i gennemsnit skære en fjerdedel af deres samlede omkostninger på alt fra elektricitet og toiletpapir. Udgifter som virksomheder ikke tænker så meget over i det daglige, men hvor der er mange penge at spare, når man udregner beløbet for et helt år, fortæller han.
Dansk Indkøbs beregninger viser, at man - afhængig af købsmønstre og virksomhedsstørrelse - kan spare mellem 10 og 40 procent på sine omkostninger.
I øjeblikket er efterspørgslen på rabataftaler fra de lokale virksomheder og butikker meget stor.
- Mange små og mellemstore virksomheder er trætte af at betale for meget. Men de ved også, at de ikke selv har volumen til at forhandle de rigtige priser i hus hos leverandørerne. Derfor kontakter de os for at få rådgivning om mulighederne for at reducere deres omkostninger, forklarer Jørgen Andersen.
Den store vækst og stigning i antallet af medlemmer, som Jørgen Andersen oplever for tiden, har netop været med til at sikre Dansk Indkøb gazellestatus af dagbladet Børsen.
- Jeg er naturligvis utrolig stolt af, at jeg er del af en virksomhed med så stor vækst, at vi igen i år er blevet kåret som gazelle. Det betyder jo, at der er et stort behov i virksomhederne derude, og det gør vi alt for at dække, lyder det fra Jørgen Andersen.

Publiceret 11 October 2009 11:00