(Colourbox).

(Colourbox).

Kampagne skal motivere rygere til rygestop i Faxe kommune

Faxe Kommune støtter "hver eneste cigaret skader dig", og tilbyder rygerne hjælp til rygestop.

Af
Per Møller

Den nye nationale kampagne om rygning taler et meget direkte sprog. Lunger i forrådnelse, dræbende kræftsvulster og ophobet fedt i blodårerne vises i den bedste sendetid.
Formålet er at synliggøre nogle af de almindelige skader som følge af rygning – og derved få rygerne til at beslutte sig for et rygestop. Hvert år dør 14.000 danskere som følge af rygning, og rygere mister i gennemsnit 8-10 år af deres liv.
Mange har en alvorlig og lidelsesfuld sygdom i flere år inden døden indtræffer, hvilket er en stor belastning for både dem selv og deres pårørende.
- Det gode budskab er, at et rygestop gavner helbredet og forlænger livet med flere år, også selv om man har røget i 40 år. Så vi opfordrer alle rygere til at gøre et seriøst forsøg på at droppe tobakken, siger chefkonsulent Jørgen Falk, Sundhedsstyrelsen, der er projektleder for den nationale kampagne.
Mere end halvdelen af alle rygere har planer om at blive røgfri, og Faxe kommune giver gode muligheder for at gøre noget ved det.
Som et led i kampagnen har kommunen et godt tilbud til alle de rygere, der gerne vil have hjælp til et seriøst rygestopforsøg.

Kommende rygestopkurser i Faxe Kommune

Den 27. oktober-1. december, tirsdage kl. 19.00 på Grøndalscentret i Haslev.
Den 5. november-10. december, torsdage kl. 18.30 på Faxe Apotek i Faxe.
- Det kræver en indsats at holde op med at ryge, men undersøgelser viser, at man har fem gange større chance for at blive røgfri, hvis man får hjælp til det. Derfor håber vi, at mange vil tage imod kommunens tilbud, fortæller Vibeke Bastrup, som er ansvarlig for Faxe kommunes tobaksindsats.
Kampagnen vil køre i tre perioder fra den 5. oktober til den 25. oktober, fra den 9. november til den 29. november samt fra den 27. december til den 10. januar.
Ifølge rygevaneundersøgelser ryger 23 procent af danskerne over 15 år dagligt, hvilket svarer til cirka 1 million danskere.
Hertil kommer 5 procent - svarende til 200.000 - som ryger lejlighedsvis.
I en gennemsnitskommune på 50.000 indbyggere vil cirka 125 mennesker årligt dø som følge af rygning og halvdelen vil dø før de bliver 70 år.
For tilmelding til rygestopkurserne, kontakt sundhedskonsulent Vibeke Bastrup på telefon 5620 3385, eller via e-mail til viba@faxekommune.dk .

Publiceret 13 October 2009 09:30