Carsten Reves (nummer to fra venstre) har sagt ja til at blive bestyrelsesformand i Udviklingshuset Sjælland. Til venstre for bestyrelsesformanden er det Poul Lindor Nielsen og til højre er det Lejres borgmester, Flemming Jensen, og Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen. (Foto: Per Rudkjøbing)

Carsten Reves (nummer to fra venstre) har sagt ja til at blive bestyrelsesformand i Udviklingshuset Sjælland. Til venstre for bestyrelsesformanden er det Poul Lindor Nielsen og til højre er det Lejres borgmester, Flemming Jensen, og Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen. (Foto: Per Rudkjøbing)

Lokal erhvervsmand tager formandspost

Nordea-direktør Carsten Reves sætter sig på formandsstolen i bestyrelsen i Udviklingshuset Sjælland

Af
Thilde Lejre

Det var et kendt ansigt, der fredag blev præsenteret som bestyrelsesformand for det nyoprettede Udviklingshuset Sjælland. Carsten Reves er direktør for Nordea i Roskildeområdet og har blandt andet været formand for Roskilde Handel gennem fire år. Nu kan erhvervsmanden også skrive bestyrelsesformand på sit visitkort. Og med posten følger et stort ansvar.
- Når man får en henvendelse fra tre borgmestre, så forpligter det. Jeg er beæret over det og synes, det er en spændende opgave at videreudvikle samarbejdet mellem det offentlige og erhvervslivet, sagde Carsten Reves, hvis mål er at skaffe virksomheder og turister til egnen.
Borgmester Poul Lindor Nielsen udtrykte stor tilfredshed med, at Carsten Reves bliver bestyrelsesformand i det nyoprettede udviklingshus.
- Det glæder mig, at Carsten Reves har sagt ja til at blive bestyrelsesformand. Vi har et ønske om, at professionelle erhvervsfolk udefra skal være drivkraften i bestyrelsen, sagde borgmesteren.
Borgmestrene fra Lejre og Ringsted er enige i, at Nordea-direktøren er den rigtige til jobbet som bestyrelsesformand, fordi han kan samle, inspirere og er visionær, lød begrundelsen.

Lokalkendskab og erfaring

Carsten Reves har boet i Roskilde siden 1973, og lokalkendskabet vejede sammen med direktørens erfaring tungt, da de tre borgmestre fra Roskilde, Lejre og Ringsted skulle beslutte sig.
- Carsten Reves kender virksomhederne og pulsen i omegnen, og han har kvaliteter som en topchef, sagde Poul Lindor Nielsen, som var bange for, at Carsten Reves ville sige nej til formandsposten, fordi han først i foråret stoppede som bestyrelsesformand for Roskilde Handel og Stjernebutikker.
Men Carsten Reves takkede som bekendt ja til posten. Og den nyslåede bestyrelsesformand håber, at han blev valgt til posten, fordi han har vist resultater, og fordi folk har lyst til at arbejde sammen med ham. Han ser nu frem til at komme i gang med arbejdet.
- Jeg har lyst til at gå ind i det her, men det bliver ikke peace of cake, slog Carsten Reves fast.
En af bestyrelsesformandens opgaver bliver at finde en direktør, som skal stå for den daglige ledelse af udviklingshuset.

til@roskildeavis.dk

Udviklingshuset Sjælland:

Er en fusion af Erhvervssamarbejdet Sjælland og Roskilde-Lejre Turistbureau. Målet er at styrke servicen til erhvervslivet og samtidig styrke produktudviklingen inden for turismen. Udvikllingshuset skal kombinere fremtidens erhvervsindsats med turisme. Det er Roskilde, Lejre og Ringsted Kommune, der står bag det nye udviklingshus, som ligger på Stændertorvet. Bestyrelsen og den nye bestyrelsformand skal fungere fra januar 2010.

Publiceret 13 October 2009 09:36