Borgmester Poul Lindor Nielsen talte før kampstart.

Borgmester Poul Lindor Nielsen talte før kampstart.

Lys i lygten

Roskilde Idrætsparks nye lysanlæg blev tirsdag aften behørigt indviet, og lokale fodboldfans kan nu se frem til hyggelige aftenkampe m.v. også i de mørkere måneder.

Af
Af Claus Mellergård

Et lysanlæg har gennem flere årtier stået højt på Roskilde Idrætsparks ønskeliste. Nu omkranses opvisningsbanen så af fire markante lysmaster, der hver især rager 35 meter op i luften. Masterne er dermed nøjagtig på højde med Rundetårn, og kan i den sags natur ses langvejsfra. Nok så vigtigt er det at anlægget sender lys på 1.000 lux ned over banen, så fodboldspillerne i princippet kan spille døgnet og året rundt.
Lyset kom i allerførste omgang mandskaberne fra FCR og Brøndby til gode, og efter den flotte opvisningskamp at dømme fungerede anlægget perfekt. Også fra tilskuertribunen lød der (næsten) kun anerkendende ord om lyset, der omsider varsler moderne tider i Rådmandshaven. Dog påpegede en tilskuer, at der var enkelte pletter/skygger på banen. Med andre ord var lysanlægget måske endnu ikke helt korrekt indstillet? Under alle omstændigheder er det særdeles glædeligt, at FCR - foranlediget af DBU og med stor økonomisk støtte fra Roskilde Kommune – fremover kan lægge sine hjemmekampe på andre tidspunkter end søndag kl. 13.00. For på rigtig grå vinterdage sænker mørket sig næsten, inden kampen er helt færdigspillet. Samtidig er der rigtig mange fodboldfans, der også nyder at se en god aftenkamp live. Opvisningskampen der kun gjaldt æren havde således samlet godt 850 tilskuere, der dog i parentes bemærket var kommet gratis ind. Men alligevel kan det bestemt ikke udelukkes at ændringer i kampstarten f.eks. til kl. 15.00, vil lokke flere tilskuere til Roskilde Idrætspark. Til kommende aftenkampe i vinterhalvåret bør tilskuerne dog klæde sig overordentligt varmt på og måske også medbringe tæpper. Det var således sølle tre plusgrader og uhyggeligt koldt blæsende i Roskilde Idrætspark på dagen, hvor lysanlægget blev indviet.

null

Publiceret 13 October 2009 23:51