Et eksempel på Kim Frans Broströms maleri:

Et eksempel på Kim Frans Broströms maleri: "Tog og tryghed" - udstillet i Brøndsalen. Et eksempel på Kim Frans Broströms maleri: "Tog og tryghed" - udstillet i Brøndsalen.

Travl uge for Hvidovre-maler

Hvidoverekunstneren Kim Frans Broström, fra Plovheldvej, har haft travlt i de forløbne uger. Han medvirker bl.a. i udstillinger to steder på èn gang, ligesom han er med i udgivelsen af en ny dansk kunstbog.

Den ene er en separatudstilling med titlen “Tanke Steder”, som finder sted i Galleri Nybro, lige ved Stormbroen i København. Den anden udstilling som Kim Frans Broström er med i, finder sted i Brøndsalen i Haveselskabets Have ved Frederiksberg Runddel. Her udstiller han sammen med 14 andre kunstnere i de charmerende lokaler på udstillingen “Billedstorm”. Oven i de to udstillinger, som finder sted samtidig, er Kim Frans Broström repræsenteret i en ny dansk kunstbog, “101 kunstnere”, som udkommer her i oktober. Bogen omfatter nogle af de fremmeste navne inden for aktuel, dansk kunst. Bogen udkommer på forlaget JA. - Den vigtigste forudsætning for mine billeder er landskabet, siger Kim Frans Broström. - Herfra kommer farver og strukturer som noteres i akvareller og tegninger i naturen. Olie og akrylmalerierne, som kan være temmelig store, bliver ofte malet ude. Stedet i sig selv har stor betydning i billederne som en konkret faktor, og er en slags arbejdsredskab. En bakke med et tankevækkende navn, et sted, hvor Søren Kirkegaard for længe siden også sad virker som inspiration. Vejret har også stor betydning, da fortrydelser, materialernes modstand og afbrydelser i arbejdet er vigtige, billedskabende elementer. - Når naturen og stedet har så stor betydning for mine billeder kunne man måske forvente en naturalistisk stil, men arbejdsprocessen er én begejstret og voldsom bevægelse fra det umiddelbart genkendelige mod det ekspressive og abstrakte. Billederne er som stadier i denne proces. Derfor vil man i samme serie ofte finde både akvareller med naturstudier og abstraktioner ud fra stedets farver og stemning; det er ikke en modsætning, det er en del af eksperimentet. Broström har deltaget i en lang række udstillinger, - også de sidste tre gange på Hvidovre Cencurerede Udstilling.

Publiceret 13 October 2009 09:00