Nu rammes de på pengepungen

Skraldemænd blev igen pålagt at genoptage arbejde af Arbejdsretten i går - skal betale "bod" for hver time, arbejdet har været nedlagt

Af
ark

Skraldemændene, der stort set har strejket i bl.a. Hvidovre siden 2. oktober, skal nu til lommerne: Arbejdsretten besluttede i går torsdag eftermiddag, at "bod er forskyldt".
Det vil med almindelige ord sige, at hver skraldemand, der strejker, skal betale 35 kr. for hver time, arbejdet har været nedlagt fra perioden 2. oktober til 12. oktober. Fra den 12. oktober - hvor Arbejdsretten første gang pålagde skraldemændene at gå i arbejde - lyder boden på 65 kr. pr. time.
Arbejdsretten ville gerne have hørt, hvad skraldemændenes fagforening 3F aktivt havde gjort for at påvirke medlemmerne til at tømme kommunernes affaldsspande. Men da 3F ikke var mødt op i Arbejdsretten, kunne man ikke redegøre for indsatsen.
DI gentog på vegne af renovationsfirmaet HCS forbehold om, at de "strejkende medarbejderes ansættelsesforhold betragtes som ophørt på grund af grov misligholdelse fra renovationsmedarbejdernes side."

Publiceret 16 October 2009 09:09