Protester mod mobilantenne i villahave

Grundejerforening i Jyllinge Nordmark mener, at Roskilde Kommune er svær at få i tale

Af
Jan Partoft

TDC vil gerne have en bedre mobildækning i Jyllinge, og har derfor indgået en aftale med en grundejer på Rådalsvej 36 i Jyllinge Nordmark om at sætte en 13 meter høj mobilmast op i hans have. Det er naboerne på Rådalsvej ikke så glade for.
- Vi er ikke blevet hørt inden der er givet tilladelse til masten, siger Tuula Bondesen fra Rådalsvej 43.
- Det er lidt underligt, da min nabo i nummer 45, er blevet spurgt.
Naboen er Patricia Pedersen, hun er heller ikke glad for at masten skal placeres midt i villakvarteret.
- Da vi blev hørt i sommeren 2008, kom vi med en indsigelse. Så hørte vi ikke mere til sagen før vi fik et brev om, at nu var der givet tilladelse til at opføre en 13 meter høj mast.
- Det er helt forkert med en mast lige i et villakvarter, der er andre muligheder for en god placering.
Patricia Pedersen har været rundt til grundejerne i området for at få underskrifter til en protest mod beslutningen. Hun har fået langt de fleste i grundejerforeninge til at skrive under. Det drejer sig om nogle og 50 underskrifter. Grundejerforeningen har også klaget over Roskilde Kommunes behandling af sagen til Statsforvaltningen Sjælland. Klagen går på at der ikke har været gennemført en lovlig nabohøring.
- Vi mener, at Roskilde Kommune har været usædvanlig svær at få i tale omkring denne sag, siger formanden for grundejerforeningen Kenneth Lange.
- Man kan godt undre sig over at vi ikke har kunnet få en snak med myndighederne om placeringen af masten et andet sted.
Grundejeren, der har givet TDC lov til at opføre masten i sin have, Per Kristensen kan ikke forstå modstanden mod masten.
- Jeg har ikke gjort det for at genere, siger han.
- Da jeg blev spurgt af TDC, sagde jeg ja, da jeg havde hørt på folks klager over, at der var en dårlig mobiltelefondækning.
- Det er efterhånden seks til otte år siden jeg blev spurgt og sagde ja, da jeg mente det ville gøre gavn.

jproskildeavis.dk

Publiceret 16 October 2009 03:00