Så er der kun en måned til valget…!

Kære læser!
I dag er der nøjagtig en måned til kommunalvalget – for den sags skyld også regionsvalget – og í de forskellige partiforeninger er der hektisk aktivitet.
Valg-annoncerne skal stemmes af, brochurer skal uddeles, valgplakater skal hænges op (og husk også at de skal pilles ned!!!), læserbreve skal skrives og endelig skal der også deltages i forskellige former for valgmøder.
I Lørdags-Avisen optager vi ikke i dagligdagen læserbreve – men henviser disse til vor netavis www.loerdagsavisen.dk – hvor der er mulighed for at svare med det samme, i stedet for at skulle vente en hel uge.
Men vi gør dog en undtagelse her op til valgdagen den 17. november. Dels optager vi læserbreve vedr. valgene i den trykte avis også, og i det hele taget udvider vi vor valgdækning.
Dels i de ugentlige aviser, men også i den helt store valgavis, der udkommer få dage før valgdatoen.
Lørdag den 14. november er vor redaktion – anført af vor politiske redaktør Martin Rasmussen – klar med et kæmpe valg-tillæg, der alene sætter fokus på byrådsvalget i Køge.
I den daglige debat er indlæg fra de øvrige kommuner som vi dækker med Lørdags-Avisen velkomne. Det gælder ligeligt for Solrød, Greve og Stevns kommuner – men da Køge er vor "hovedkommune" – er det den vi udelukkende koncentrerer os om i den store valg-avis den 14. november, hvor alle partier, der stiller op i Køge Kommune vil blive præsenteret.
Og netop byrådsvalget denne gang tegner til at blive den største gyser i mange, mange år. Ved sidste valg sikrede Socialdemokratiet sig borgmesterposten med hjælp fra Jonna Stark fra SF, Den Radikale Claus Steen Petersen og Finn Buch Petersen. Demokratilisten.
Det gav lige nøjagtig de 14 stemmer, der skulle til for at sikre flertallet blandt de 27 byrådsmedlemmer. Daværende borgmester Torben Hansen blev ved den lejlighed den helt store stemmesluger.
Torben Hansen døde i en, desværre, alt for tidlig alder – og hans største konkurrent til borgmesterposten den gang var Venstres Jørgen Mikkelsen, der har valgt at trække sig fra politik.
Ingen af de to kunne der sættes en finger på. De havde begge klaret sig OK – men det var jo også i opgangs- og medvindstider.
Nuværende borgmester Marie Stærke startede med en "dum" vandsag i det nordlige Køge, der har været nogle mærkværdige personalesager, med store aftrædelsesbeløb og endelig den katastrofale økonomi i Køge Kommune.
Ikke noget, der måske direkte kan tilskrives Marie Stærke, men det kan nok ikke undgå at smitte af på hende, og dermed præge hendes stemmeantal.
De fleste andre i Socialdemokratiet er tillige med nye, så det er et åbent spørgsmål, hvor vælgertilslutningen er henne, for også det næststørste parti – Venstre – stiller faktisk med helt nye folk.
Hvem har egentlig livs- og erhvervserfaring nok til at styre kommunen? Umiddelbart må det være Dansk Folkepartis John Kellberg, Den Konservative Flemming Christensen og Den radikale Claus Steen Petersen.
John Kellberg er kun nr. 3 på Dansk Folkeparties liste, og hans store hop frem og tilbage mellem højre og venstre vil nok skade Dansk Folkeparti så meget, at man lokalt set ikke kan regne med dem.
Jeg har tidligere skrevet, at valget om borgmesterposten stod mellem Marie Stærke og Flemming Christensen – men det skulle ikke undre mig, at såfremt Den Radikale Claus Steen Petersen bliver "tungen på vægtskålen" – så kan han blive borgmester på et borgerligt flertal, hvis ikke Finn Buch Petersen fra Demokratilisten "overhaler" ham indenom.
Han stemmer ikke på Marie Stærke og næppe heller på en Venstre-mand på grund af den tidligere strid i Skovbo Kommune.
Der er rigtig mange "hvis'er" – følg debatten her i Lørdags-Avisen...
- rigtig go' weekend!

Publiceret 16 October 2009 10:30