Forbedr modulordningen

Jacob Stevne Jørgensen, byrådskandidat for Enhedslisten, foreslår, at modulordningen i vore børnehaver afskaffes. Begrundelsen er bl.a., at ordningen er bureaukratisk, således at pædagogerne spilder deres tid med papirarbejde. Desuden er tidligere tiders fleksibilitet forsvundet, oplyser Jacob Stevne Jørgensen.
Jacob Stevne Jørgensens intentioner er rigtige, men løsningen er forkert. Forældrenes behov for børnepasning varierer fra familie til familie, og det skal kommunen indrette sin service efter. Det er derfor også rimeligt, at der er differentieret betaling afhængig af behovet for børnepasning. Men ordningen må naturligvis kunne administreres uden unødigt bureaukrati og med den af Jacob Stevne Jørgensen efterlyste fleksibilitet.
At modulordningen medfører massive nedskæringer på kommunens bevillinger til institutionerne er vist en overdrivelse. Men der skal selvfølgelig være en god sammenhæng mellem arbejdsopgaver og ressourcer.
Jeg går ud fra, at Jacob Stevne Jørgensen og jeg er enige om, at kommunen er til for borgerne, og ikke omvendt. Og at kommunen derfor må tilrettelægge sine serviceopgaver ud fra de behov, som borgerne til enhver tid måtte have.

Publiceret 16 October 2009 18:14