Hjemmeholdet FC Roskilde fik et tiltrængt point ud af en rodet affære mod Næstved i søndags.

Hjemmeholdet FC Roskilde fik et tiltrængt point ud af en rodet affære mod Næstved i søndags.

FCR fightede sig til et enkelt point

FCR og Næstved spillede uafgjort 1-1 i søndagens 1. divisionskamp i Roskilde Idrætspark. Et resultat, som især hjemmeholdet kunne være tilfredse med.

Af
Af Claus Mellergård

På programmet stod et sjællandsk lokalopgør, hvor begge hold pinedød skulle have nye point ind på kontoen. For mens Næstved fortsat bejler til en oprykningsplads, må FCR kigge forskrækket nedad i tabellen. Endnu et nederlag kunne således sende holdet under nedrykningsstregen. Og måske netop derfor blev der fightet mere, end der blev spillet seværdig fodbold. Begge hold startede forsigtigt, men det var sydsjællænderne der først fik nogenlunde hold på det fremadrettede spil og skabt nogle målchancer. Og 14 minutter inde i kampen faldt så gæsternes mål til 0-1, efter et stort klumpspil i det lille felt. FCR kæmpede dog ufortrødent videre og det gav bonus omkring den halve time, hvor Toke Morsing tog et par skarpe træk udenfor feltet og bankede kuglen fladt i mål til udligningen.
I fodboldmæssig henseende har Næstved i flere årtier har været en støvlesnude eller tre foran Roskilde, og endda ind imellem præget den bedste hjemlige fodboldrække. Denne efterårssøndag var de grønblusede sydsjællændere dog afgjort til at tale med, og hjemmepublikummet kunne derfor se fortrøstningsfuldt frem mod anden halvleg, hvor FCR endda fik vinden i ryggen. Men forventningens glæde er jo ofte den største, og kampen ebbede reelt lidt ud efter pausen. FCR befandt sig uhyre sjældent på Næstveds banehalvdel. Og de grønne gæster fik trods overtaget kun spillet sig til et par løse chancer, som FCRs målmand Lasse Sørensen sikkert tog sig af. Alt for ofte klumpede spillet sig nemlig sammen på et lille område midt på banen, og var tilmed præget af utallige fejlafleveringer. Samtidig hang bolden ofte fast i det lidt for høje og halvvåde græs, hvilket vanskeliggjorde pasningsspillet. Nogen stor fodboldoplevelse var det derfor på ingen måde tale om. Men på plussiden tæller bestemt, at FCR fightede flot kampen igennem og derfor slap fra opgøret med det ene point i behold. Som FCRs langtidsskadede anfører Jannick Larsen konkluderede efter sidste fløjt. – Uafgjort er OK, for Næstved var vel tættere på sejren end os.
Kampens krydderier:
1) Da en FCR spiller råbte "Kjær" og efterfølgende bankede bolden direkte ud af banen. Hvilket straks fik en kvik tilskuer til at skråle: "Er du blind, Kjær spiller jo på midten".
2) FCR måtte pga. karantæne undvære cheftræner Martin Jungsgaards medlevende tilråb fra sidelinien. Til gengæld gjaldede hans yndlingstilråb "Alene" så adskillige gange oppe fra tribunen.
3) Den flotte blå søndagshimmel og den lunende efterårssol.
Kampens kvajer:
Igen-igen var Roskilde Idrætsparks måltavle/ur gået i stykker, hvilket ødelægger en del af kampens spænding.

Alt for ofte klumpede spillet sig sammen på et lille område af banen, og var samtidig præget af utallige fejlafleveringer. Nogen stor fodboldoplevelse var der derfor på ingen måde tale om. Men på plussiden tæller bestemt, at FCR fightede flot kampen igennem og slap fra opgøret med det ene point i behold. Som FCRs langtidsskadede anfører Jannick Larsen konkluderede efter sidste fløjt. – Uafgjort er OK, for Næstved var vel tættere på sejren end os.

Publiceret 18 October 2009 16:22