Børnene fra 0. til 4. klasse i Køge Kommune bliver i næste uge udstyret med en refleksvest fra TrygFonden. Her er det Mille, 8 år, og Vitus, 9 år, fra Herfølge skole, der lyser op. (Pressefoto).

Børnene fra 0. til 4. klasse i Køge Kommune bliver i næste uge udstyret med en refleksvest fra TrygFonden. Her er det Mille, 8 år, og Vitus, 9 år, fra Herfølge skole, der lyser op. (Pressefoto).

Refleksveste til 4.100 skolebørn i Køge

TrygFonden er klar med flot gave til skolebørnene i de mindste klasser i Køge.

GAVE: Alle børn i 0.-4. klasserne i samtlige 25 skoler i Køge Kommune får udleveret en refleksvest onsdag den 21. oktober.
Det er Køge Kommunes Agenda 21-udvalg, der i samarbejde med TrygFonden står bag initiativet.
Agenda 21-udvalg ansøgte i foråret 2009 TrygFonden om penge til formålet og fik hurtigt et positivt tilsagn til projektet.
TrygFonden følger projektet med interesse for at se effekten af en så massiv anvendelse af refleksveste.
TrygFonden vil overrække gaven til Køge Kommune og borgmester Marie Stærke på Højelse Skole onsdag den 21. oktober klokken 10.30. Samme dag vil vestene blive udleveret til børnene på kommunens skoler.
- Idéen med vesten er at gøre børnene mere synlige, når de færdes i trafikken. Først og fremmest i den daglige tur til og fra skole, men vesten kan jo også være god til alle andre ture og ophold udendørs, for eksempel ved en spadseretur med far og mor en mørk vinterdag, eller når de cykler til deres fritidsinteresser, siger initiativtageren Anders Bødker fra Agenda 21-udvalget.
I et bredere perspektiv vil vestene medvirke til at øge trafiksikkerheden for skolebørn samtidig med at de forhåbentlig også vil tjene til mere brug af cyklen til og fra skole, og dermed mindske brugen af forældrebiler til skolekørsel.
Der vil også blive udleveret en refleksbrik sammen med vesten, som er tænkt til brug på skoletasken, da den kan skjule vesten under turen til skolen.

Publiceret 18 October 2009 09:30