(Ill. foto: Colourbox).

(Ill. foto: Colourbox).

SKAT lærer de unge at regne den ud

Af
Per Møller

For at hjælpe unge godt på vej, tilbyder SKAT i Midt- og Sydsjælland nu at arrangere temadage på uddannelsesinstitutioner i hele regionen.
Udbyttet er ikke bare at få en hel del ny viden om hvordan skattesystemet fungerer, og hvordan man undgår at komme i gæld. Udbyttet er også helt materiel i form af mulighed for at vinde biografbilletter og guf-billetter.
- Vi håber med det her tiltag at få sat de unge grundigt ind i, hvorfor ting som forskudsopgørelse, skattemappe og årsopgørelse er vigtige begreber at have styr på. Vi håber naturligvis også, at vore besøg vil være med til, at de unge opdager, at skat ikke er nær så kompliceret, som de måske går og tror. Der vil ligefrem være noget, som de kan fortælle til venner og familie, siger Villy Jensen, afdelingsleder i SKAT.
Et særligt emne på temadagene kan være, hvordan man undgår at havne i restance. Både i forhold til informationer om SKAT og det at havne som restant m.m. har SKAT udviklet et særligt informationsmateriale, der også fortæller de unge, hvordan de skal forholde sig, når de får nyt job eller optager lån.
Desuden er der i materialet en kort checkliste, som hjælper de unge med at holde styr på økonomien.
- Vi er i SKAT meget optaget af at få rustet de unge til at kunne håndtere deres økonomi og skatteforhold. Derfor lokker vi også lidt utraditionelt med præmier i en spørgekonkurrence på temadagen. Fra hvert møde kan én af deltagerne gå hjem med to biografbilletter plus 2 x guf-billetter. Alle de unge vil dog gå fra temadagen med en større viden om deres egen økonomi og skat, hvilket selvfølgelig vil vise sig at være væsentligt mere værd, slutter Villy Jensen.
Er man som uddannelsesinstitution interesseret i at få besøg af SKAT, kan man kontakte Villy Jensen på 7238 6177 eller ved mail på Villy.Jensen@skat.dk .

Publiceret 19 October 2009 13:00