Malene Vestergaard.

Malene Vestergaard.

Fra sabbat til souschef

Malene Vestergaard er én ud af ni unge, der netop nu bliver færdige fra Q8s trainee-uddannelse, der sigter mod en ledelseskarriere hos Q8.

Malene Vestergaard, 23 år, skulle egentlig bare tage et sabbatår efter sin HF eksamen, men endte med et fuldtidsjob og en stilling som souschef på Q8 servicestationen på Brostykkevej i Hvidovre. Her blev hun opfordret til at søge ind på Q8s 2-årige trainee-uddannelse: - Selvom jeg havde meget praktisk erfaring med i bagagen, er der mange ting, der er faldet på plads gennem uddannelsen – også bare gennem de sidste par måneder, fortæller Malene Vestergaard, der har lært meget, som hun kan bruge i det daglige job som leder. Både om det driftsmæssige og det administrative arbejde på en servicestation.

Men Malene Vestergaard nævner også væsentlige personlige værdier som refleksion, stresshåndtering og at huske at holde rigtig fri fra arbejdet: “Jeg syntes, det var så hyggeligt at være på arbejde. Det var sjovt og spændende, og jeg kunne nemt arbejde 12-15 timer om dagen”, siger den nyuddannede trainee, der nu har lært at holde mere fri og at sige fra på sit arbejde. At være chef på en moderne servicestation er nemlig meget andet end at sørge for, at der er benzin og diesel i tanken. Mange servicestationer er ved at forvandle sig til små supermarkeder - såkaldte “convenience stores”. Samtidig stilles der større og større krav til god personaleledelse, når de fleste medarbejdere er på deltid og alligevel skal være helt up-to-date med hensyn til kundeservice, fødevare-hygiejne, miljø og sikkerhed. Q8s trainee-uddannelse har akademiøkonom niveau og afvikles i tæt samarbejde med Viborg Handelsskole. Undervejs i det to-årige forløb gennemgår eleverne seks teoretiske moduler, som afsluttes med en håndfuld intensive dage med eksamen på skolen. I resten af tiden fungerer de som souschefer på en Q8 servicestation. Uddannelsen har i dag konstant 12-15 elever i alderen 22 til 30 år på skolebænken. Mere end 70 % af dem ender som forretningschefer for en af Q8s 184 servicestationer landet over, men uddannelsen er også højt respekteret i dansk detailhandel, og kandidaterne er eftertragtede, når de har afsluttet eksamen. Fortsætter som souschef Malene Vestergaard har været rigtig glad for uddannelsen, også socialt. Ved opholdene på Viborg Handelsskole har eleverne nemlig boet sammen enten på kollegium eller i mindre hytter med fuld forplejning. Nu er hun tilbage på Stamholmen i Hvidovre, hvorfra hun er uddannet, og hvor hun pt. besidder en stilling som souschef. Malene Vestergaard er ikke afvisende overfor tanken om at blive forretningschef på en servicestation i fremtiden.

null

Publiceret 20 October 2009 09:00