Hvidovre har opsagt HCS

Skrald tømmes fra i morgen onsdag - ny vognmand overtager renovationsarbejdet i Hvidovre

Af
ark

Så fik Hvidovre nok: HCS skal efter 15 år ikke længere tømme skrald i Hvidovre Kommune.
Efter 5,5 times forhandling i Arbejdsretten i går mandag, lykkedes det ikke HCS at indgå en aftale med de strejkende skraldemænd.
Ifølge Dansk Industri blev firmaet under forhandlingerne ikke præsenteret for konkrete problemer, og man fik ingen garanti for, at arbejdet vil blive genoptaget og holdt normaliseret.
Derfor oplyste HCS i Arbejdsretten i går, at man så sig tvunget til at fritstille de strejkende skraldemænd, hvis ikke de gik i arbejde senest i morges tirsdag kl. 6.30 - og det skete ikke,
Skraldemændene er derfor blevet fyret fra deres job - og ligeså er HCS af Hvidovre Kommune.
- Vi har suspenderet kontrakten i hvert fald indtil nytår. Og her til aften skriver vi under med en anden vognmand, der begynder at tømme skrald allerede i morgen onsdag, siger miljøchef Carsten Raad Petersen til Hvidovre Avis.
Han opfordrer borgerne til at tage godt imod de nye skraldemænd, der først skal lære ruterne at kende.
- I morgen onsdag kører vi fredagsrute, således at de, der under strejken har ventet længst på at få tømt skrald, får tømt først. Det drejer sig bl.a. om hele Avedøre Stationsby, der altså får tømt skrald i morgen. Vi kører "ude af takt" og må hen ad vejen rette de småfejl, der opstår. Derfor skal man regne med, at renovationen først bliver normaliseret om nogle uger, siger miljøchefen.
Denne strejke er den femte strejke, HCS' medarbejdere har budt borgerne i 2009. Ellers har skraldemændene været at betegne som nogle af de mest stabile medarbejdere i Hvidovre.
Kilder siger til Hvidovre Avis, at de fleste af HCS' medarbejdere endog slet ikke har været interesserede i at strejke, men at arbejdsnedlæggelsen har været styret af andre kræfter, blandt andet af skraldemænd fra selskabet R98, der er under afvikling.

Publiceret 20 October 2009 15:32