Vild med Dans

Stylist fra Roskilde elsker at gøre konkurrenterne i dansekonkurrencen klar til dans

Af
Anette Gundlach

Stylist Marianne Færch fra Ågerup er vild med dans, og har som den eneste stylist været med til at sminke og sætte hår på deltagerne i det årligt tilbagevendende show Vild med dans lige fra programmets start.
Roskilde Avis har været med Marianne Færch bag kulisserne, hvor hun i denne omgang står for at gøre Katrine Bonde Og Pernille Højmark klar.
Fredagen, hvor det store show går løs, starter allerede kl. 12 for de mange deltagere og stylister.
Her bliver sminken lagt og håret sat, der bliver øvet og gjort klar, ligesom der er generalprøve på aftenens show. Her bliver der danset igennem, så alle ved, hvad der skal ske, når det for alvor går løs kl. 20.

Elsker glimmer

Marianne Færch er med til at style skuespillere, dansere og andre til fjernsynshow og film, og det er alt sammen rigtig sjovt og spændende, men det bedste er nu at få frie tøjler til Vild med dans.
- Jeg elsker at være med til at lave det. Herr må man gerne overdrive, bruge fantasien og gøre det lidt vildt med masser af glimmer og glitter, siger stylisten, der arbejder som freelancer.
Hun er netop ved at lægge det sidste lag læbestift på danser Katrine Bonde, der er dansepartner til sangeren fra Johnny Deluxe Noam Halby.
Hun forklarer, at hun kan se, at udviklingen bliver vildere og vildere fra år til år. I starten var der ikke så meget glimmer og sjove kjoler, men det er der kommet med årene.
Denne aften har Marianne Færch valgt, at både Katrine Bonde og Pernille Højmark skal have håret sat op i en stram kunstfærdig opsætning.

Spænding i kulissen

Efter at udseendet er på plads, går det løs med generalprøven. Her sidder alle stylisterne og følger danserne på en stor skærm for at se, hvordan sminke, hår og tøj tager sig ud på skærmen. Og om der er noget, der skal rettes op på eller laves om til, at programmet senere sendes direkte ud til seere i hele landet.
- Det er meget hektisk, og der er en helt speciel stemning, fordi alt bare skal klappe, når det bliver vist direkte, siger Marianne Færch, men det er lige præcis, det hun elsker ved at være med.

Efter dansen

Når Vild med dans er færdig for denne gang vil Marianne Færch sammen med Trine Vestersøe, der designer egne kjoler og har Kjolesalonen i Roskilde, style kvinder fra Roskilde.
- De kunne da godt trænge til at få gjort lidt mere ud af sig selv, siger stylisten med et smil.
De to kvinder vil sammen sætte hår, lægge makeup og klæde kvinderne på, ligesom de vil give gode tip til tøj og sminke.
De to arbejder allerede sammen på nuværende tidspunkt, da Trine Vestersøe har klædt flere af de kendte fra programmet på i eget design, når de skal lave fotoreportager.

Related content

Publiceret 20 October 2009 11:45