Opsig Agens og spar 7 mio. pr. år

I december 2007 besluttede kommunalbestyrelsen, at et privat Hollandsk firma, Agens, skulle overtage halvdelen af sagerne omkring kontanthjælp, starthjælp, sygedagpenge og ledighedsydelse.
Formålet var, at få borgerne hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Siden da er der dog intet der tyder på, at Agens har bibragt Køge Kommune nogen form for udvikling.
I de sammenligninger der er lavet, har Agens og Jobcenter Køge stået lige i forhold til, hvor mange der er skaffet i arbejde.
Derimod er der fra en række borgere rejst kritik af den uværdige måde, som Agens varetager opgaven op.
Mange borger, som er havnet i en ulykkelig situation i forhold til job, oplever ikke, at de hos Agens får den hjælp og støtte, som de har brug for.
Det handler naturligvis om, at borgerne skal i varig beskæftigelse. Men der skal være en værdig sagsbehandling. Et resultat er der dog kommet ud af samarbejdet med Agens.
Kommunen skal nemlig betale Agens 50 % af den mindre udgift kommunen får, hver gang en borger kommer i beskæftigelse. Det koster årligt ca. 7 mio.
Kan det mon være derfor, at borgerne oplever en mere aggressiv sagsbehandling?
Jeg stemte nej på min mavefornemmelse, da sagen blev besluttet i 2007 og har efterfølgende foreslået, at aftalen bringes til ophør så borgerne kan få den rigtige service og vi samtidig kan spare 7 mio. pr. år.

Publiceret 20 October 2009 10:00