Slagfast glæde

Kulturelt Samråd er mere mellemfornøjet ved borgmesterens forslag på Kildegården

Af
Jeppe Olsen

Teater-foreningen De Slagfaste glæder sig over borgmesterens interesse for rettens bygning. - Poul Lindor Nielsens partifælle Gert Hovald har jo meldt noget lignende ud tidligere, og dengang meldte jeg mig på banen med glæde over tanken. Den glæde gentager jeg da gerne nu, for det lyder meget interessant. Vi kunne godt bruge mere plads, selvom det fungerer for os på Kildegårdens hovedbygning i nummer 5, siger Jørgen Nordenhoff, som er formand for De Slagfaste.

Mindre begejstring

Mindre begejstring er der at finde hos formanden for Kulturet Samråd Birgitte Rasmussen:
- Som jeg fornemmer diskussionen, er der fra foreningernes side mest efterlysning på en stor teatersal, siger hun til Roskilde Avis. - Det er rigtigt, at vi har Gimle til store arrangementer, men salen der er skabt til rock-musik og er derfor ikke altid så egnet for foreningerne. Desuden skal borgmesteren huske på, at kommunen er blevet stor og lang, og at en forening i Jyllinge ikke nødvendigvis er interesseret i lokaler i en bygnig i Roskilde.

Tidshorisont på tre år

Administrationschef ved Retten i Roskilde, Kim Andersen, tror på, at Kildegården 7 kan være et Foreningernes Hus om cirka tre år. Hvis alt falder i hak.
- Med kendskab til både byen og stedet er det en idé, jeg har fuld forståelse for. Men det er ikke noget, retten selv har indflydelse på. Kommunen skal om muligt købe af Slots- og Ejendomsstyrelsen, som ejer bygningen. Det er også Slots- og Ejendomsstyrelsen, som skal finde et velegnet sted i Roskilde og opføre en ny og større bygning til Retten i Roskilde, forklarer administrationschefen.
Han har kendskab til, at processen er godt i gang og forklarer videre:
- Vi har stor tiltro til og viden om, at man arbejder intenst på det fra centralt hold. Man kender behovet for Retten i Roskilde, og jeg vurderer, at man cirka om et år sætter spaden i jorden og begynder byggeriet af en ny retsbygnig et andet sted i Roskilde.

Publiceret 22 October 2009 11:00