Køge Kommune står klar med et tilskud til julebelysningen i Køge i år. (Arkivfoto).

Køge Kommune står klar med et tilskud til julebelysningen i Køge i år. (Arkivfoto).

Kommunen giver tilskud til julebelysningen

Køge Kommune står klar med kontant støtte på 150.000 kroner til julestemningen i Køge.

Af
Martin Rasmussen

JUL: Julestemningen i Køge er sikret endnu et år, efter at Køge Kommune netop har accepteret at medfinansiere julebelysningen, som hidtil er blevet finansieret af Køge Handelsstandsforening alene.
Byrådets økonomiudvalg har godkendt et tilskud på 150.000 kroner til julebelysningen i Køge i år, og dertil kommer, at Køge Kommune i forvejen betaler det store juletræ på Torvet.
Tilskuddet på 150.000 kroner imødekommer ikke helt handelsstandsforeningens ansøgning om et tilskud på 250.000 kroner - eller halvdelen af den samlede regning - men formand Jørgen Petersen er alligevel rigtig glad for både tilskuddet og signalet fra kommunen.
- Det er endnu et godt tegn på, at erhvervslivet er ved at få et rigtig godt samarbejde med Køge Kommune. Det er rart, at man har lyttet til vores argumenter om, at vi ikke skal stilles ringere end byerne omkring os, siger han med reference til, at kommunerne betaler halvdelen af regningen for julebelysningen i byer som Roskilde, Ringsted og Slagelse.
- Det får vi ikke helt, men vi er meget glade for det, vi får. Det åbner mulighed for at bruge penge på andre spændende aktiviteter i byen, siger Jørgen Petersen.
Regningen for julebelysningen løber ifølge formanden op i mindst 500.000 kroner, hvori blandt andet er indeholdt de faste årlige udgifter til reparationer og nyindkøb.
De 150.000 kroner fra Køge Kommune er et engangstilskud i år.
Borgmester Marie Stærke forklarer, at man har besluttet at lade det være op til det nye byråd at beslutte, i hvilket omfang man vil give tilskud til julebelysningen fremover.

Publiceret 24 October 2009 06:30