Fire lokale sejlere på vej til det ypperste hjemlige reslultat. Et mesterskab i kamp mod udelukkende danske mestre.

Fire lokale sejlere på vej til det ypperste hjemlige reslultat. Et mesterskab i kamp mod udelukkende danske mestre.

Bare bedst på køl

Skipper Morten Nielsen og besætningen Per Kloster, Niels Henrik Borch og Claus Høj Jensen vandt sejlsports-kunkurrencen mestrenes mestre i Skovshoved Havn

Af
Jeppe Olsen

De er bedst på køl og beviste det i weekenden. Under rå-kolde efterårsforhold på vandet udfor Skovshoved Havn slog Skipper Morten Nielsen og hans besætning Per Kloster, Niels Henrik Borch og Claus Høj Jensen de øvrige danmarksmestre i respektive kølbåds-klasser i en indbyrdes konkurrence.
Den havde med situationens rette ophøjethed navnet Mestrenes Mestre.
Det lokale firekløver havde kvalificeret sig som guldvindere i H-båd og var i denne særlige konkurrence oppe mod 13 andre mandskaber med sejrs-erfaring. På vandet var Roskilde-sejlerne otte gange og hentede en enkelt første plads, fem andenpladser en tredjeplads og en femteplads.

Mand over bord

- Det var meget jævnbyrdigt og tæt til sidst, fortæller Niels Henrik Borch.
- I den sidste sejlads skulle vi enten vinde eller holde Theis Palm og hans besætning fra KDY bag os. Tilsvarende med Morten Galskov fra Nivå. Vi fik andenpladsen, men foran begge de nærmeste modstandere.
Fra Roskilde Sejlklub deltog også de danske mestre i bådtypen Ylva, Allan Kloster, Bjørn kloster, Boselko og Malte Petersen. Dette firekløver var med i dysten om medaljerne, da Malte Petersen faldt overbord i femte sejlads. Han måtte reddes og Roskilde-båden blev diskvalificeret i sejladsen.
Derefter sejlede mandskabet med dæmpet aggresivitet, men tog en absolut godkendt samlet femteplads.
Mestrenes Mestrer belv udkæmpet i bådtypen Match 28 for alle besætningers vedkomne. I vinderbåden var Claus Høj Jensen gæstesejler, da han sædvanligt stiller op for Herslev Sejlklub og med en båd derfra blev nummer to til DM for H-både efter Per Kloster, Niels Henrik Borch i sommer.

Publiceret 26 October 2009 15:45