HVB i spil som årets danske bredde-klub

Dansk Boldspil-Union (DBU) har netop nomineret Himmelev-Veddelev Boldklub (HVB) til prisen som den bedste danske bredde-fodboldklub i 2009

Af
Af Claus Mellergård

Når DBU 9. november holder Dansk Fodbold Award 2009 vil HVBs formand Peter Hvilsom være blandt hædersgæsterne, og måske bliver det ham, der hjembringer den eftertragtede pris til den bedste hjemlige breddeklub.
Men det afhænger helt af, om HVB får den største lokale opbakning og vinder afstemningen. HVB er nemlig i konkurrence med to andre fodboldklubber, og vinderen bliver den klub der får flest stemmer i en afstemning på DBU hjemmeside.
- Under alle omstændigheder er vi meget stolte over nomineringen og tager den som et skulderklap for det store frivillige arbejde, der bliver gjort året rundt i vores fodboldklub. Men reelt ved jeg faktisk ikke helt nøjagtig, hvorfor vi med i opløbet til den prestigefyldte pris. Jeg gætter dog på, at det bl.a. skyldes vores markante medlemsfremgang år for år. I forhold til 2008 har vi eksempelvis fået omkring 50 flere medlemmer. og har nu i alt 821 fodboldspillere i klubben. Drenge og piger, herrer og damer i alle aldre. Bl.a. har vi én meget stor børneafdeling, og har her følgende leveregel: Hvis du melder dit barn ind i HVB melder du samtidig dig selv ind. Forstået på den måde, at alle forældre må give en hånd med for at få træningen til at forløbe optimalt. Måske har DBU også lagt mærke til vores talentarbejde, hvor vi jo alene fra vores fremragende 1992-årgang har fostret en lille håndfuld landsholdsspillere, fortæller Peter Hvilsom.
- HVBs indslusningsprogram for fodboldbørnene har også været brugt som skoleeksempel i DBU regi, så måske har de lagt mærke til os den vej rundt. Endelig kunne jeg forestille mig, at vores store og dygtige pigefodboldafdeling har spillet positivt ind, supplerer HVB's ungdomsformand Jørgen Aufeldt.
Man kan støtte HVB i kampen om at blive den bedste danske breddeklub 2009 ved at stemme på foreningen på www.dbu.dk.

Publiceret 26 October 2009 10:19