Glade og forventningsfulde deltagere i C-bussen på vej rundt i kommunen.

Glade og forventningsfulde deltagere i C-bussen på vej rundt i kommunen.

Kommunen rundt Konservativ turguide

45 vælgere stod i lørdags på den konservative bus på Stændertorvet og tog på sight-seeing rundt i Roskilde Kommune med først partiets borgmesterkandidat Carsten Wickmann som turguide. Gimle, Roskilde Kongrescenter og Kildegården blev besøgt
I den nordlige del af kommunen kom bussen først forbi Risø og siden Spraglehøj, hvor de konservative byrådskandidater fortalte om de store planer, der er der for udviklingen med bl.a. boldbaner og kulturhus.
Område 11 i Jyllinge Nordmark med Helligkorskirken blev rundet og derfra gik det over A6 til Gundsø Rådhus, som naturligt gav anledning til mange spørgsmål og bemærkninger fra deltagerne.
I Trekroner tog Carsten Wickmann igen over og kunne fortælle, at da han kom i byrådet for 10 år siden, var det en bar mark med et universitet og et kollegie.
Kaffen og den til lejligheden medbragte borgmesterkringle blev serveret på Musicon, samtidig med at deltagerne blev orienteret om planerne for området og ved selvsyn kunne se, at der er ved at komme i gang i byggeriet på arealet med ungdomsboligerne som det mest synlige bevis. Fra Musicon gik det sydpå til Viby og Gadstrup, hvor vælgerforeningens formand Poul H. Jensen var guide.
Fra Gadstrup gik turen ad Køgevej forbi lufthavnen, det nye og det nuværende rådhus og sygehuset tilbage til Stændertorvet, hvor deltagerne steg ud en hel del klogere på de mange elementer, som er en del af Roskilde Kommune.

Publiceret 26 October 2009 13:00