(Ill. foto: Colourbox).

(Ill. foto: Colourbox).

Sensationel sejr til Solrød Comets

Beserede på udebane Herlev med 88-85 i 1. Division.

Af
Per Møller

BASKETBALL : Nyoprykkerne i 1. Division fra Solrød Comets i basketball, har fået en drømmestart på sæsonen.
I lørdagens kamp mødtes de to sidste ubesejrede hold hinanden, Herlev Basket og kometerne fra Solrød. Herlev har i mange år ligget i toppen af 1. Division og indtil endnu ser det ikke ud som om dette ikke skulle fortsætte i år.
Et erfarent hold med et mange store tidligere Canal Digital Liga-navne i blandt.
Herlev var før kampen favoritter, på trods af Solrøds storsejr i sidste uge over ALBA, Allerød.
1. Periode :
Solrøds unge hold kom intimiderede ud til kampen og Herlevs erfarne tropper havde let spil, Torsten Gøtterup og Andreas Heinung, viste virkelig storspil. Dette fortsatte i 2. periode og kun storspil af Ron Larris, Frederik Hauge og Jeff Markray forhindrede en endnu større føring til Herlev. 49-33 viste scoringstavlen. Solrød-holdet fungerede ikke og det var det individuelle spil der dominerede hos Solrød og dette gav Herlev et stort forspring.
I pausen fik coach Howie Frankel fortalt sine spillere, at "enten kan vi stikke hovedet mellem benene og gemme os i 2. halvleg eller også kan vi gå ud, spille sammen og vinde".
Solrød ændrede deres taktik og nu spillede man 4 minutters intervaller, hvor målet var hele tiden at løfte intensiteten et hak. Det virkede mod Herlev, som dog formåede at holde kampen tæt.
Solrød Comets fik vendt kampen og havde en føring, men de erfarne Herlevspillere kender deres besøgstid og hele 2. halvleg forblev det tæt. Med 20 sekunder igen førte Solrød Comets med 3 point og så satte Andreas Heinung en 3-pointer som var det eneste der skulle undgås.
Solrød Comets sætter et spil op og med 1 sekund tilbage på uret fejles Frederik Hauge og skal til linien for 2 straffekast. Herlev får en teknisk fejl, p.g.a. protester. Frederik Hauge sætter 2 ud af 2 fra linien og p.g.a. den tekniske fejl tildeles Solrød 2 straffekast mere og bolden til indspil. Frederik Hauge sætter sit 10. point som giver Solrød Comets sejren over Herlev.
- Sejren var en holdsejr. Specielt i 2. halvleg spillede Solrød Comets god basketball, siger coach Howie Frankel.
- Vi var pressede ovenpå den dårlige start, men alle 9 mand som kom i aktion fortjener ros.
Ron Larris var manden som vendte kampen for Solrød Comets og den bedste pointguard i Danmark leverede varen i en vigtig kamp, 35 point og en masse boldtryllerier blev det til. Jeff Markray scorede 18, Mickey Fenger 11, Frederik Hauge 10, Christian Goldsmith 7, Morten Lisby 4 og Mats Weileby 3.
Næste onsdag kl.19.00 er der topkamp igen, denne gang i Solrød Idrætscenter, hvor den nye nr. 2, Stevnsgade fra København kommer på besøg.
Stevnsgade er en mangeårig traditionsklub som tidligere har vundet Danmarksmesterskaber i den bedste række og nu igen er på stærk fremmarch.

Publiceret 26 October 2009 06:15