Uprofessionelt budget 2010

Venstre og Konservative skælder ud på byråds-flertallet

I en tv-duel mellem Evan Lynnerup fra Venstre og Carsten Wickmann fra Konservative kan de to borgmesterkandidater blive enige om at skælde ud på borgmester Poul Lindor Nielsen over den måde, budgetforhandlingerne blev ført på og på resten af byrådet over at stå bag det, de kalder et uambitiøst budget 2010.
- Det er et defensivt budget, som fjerne anlægsbudgettet for næste år. Byen går i stå i 2010, siger Carsten Wickmann i tv-indslaget.
- Man lader stå til og kører videre med en drift på første klasse. Og så sætter man anlægsbudgettet i stå, supplerer Evan Lynnerup.
De to borgmesterkandidater, som i deres budgetforslag har indregnet en stigning i prisen for at få passet børn, tror på, at kommunens børnefamilier har forståelse for, at taksterne for at få passet børn skal stige lidt.
- Børnefamilierne kan forstå, at når vi indfører madordninger i institutionerne, så må taksterne stige lidt. Vi kunne have øget forældrebetalingen helt op til 30 pct., siger Venstres Evan Lynnerup.
De to borgmesterkandidater havde gerne været med i næste års kommunale budget, men ikke på de vilkår, som de to borgerlige partier blev tilbudt af byrådsflertallet.
I et klip fra en tidligere borgmesterduel mellem Poul Lindor Nielsen fra Socialdemokraterne og SF's Henrik Stougaard skoser de to Venstre og Konservative for ikke at have mandat til at indgå i budgetforliget.
- Vi havde mandat til at hugge til inden for visse rammer. Men vi ville gerne tjekke deres tilbud med vores bagland, forklarer Evan Lynnerup.
Carsten Wickmann benytter i tv-indslaget lejligheden til at skælde ud på borgmester Poul Lindor Nielsen for at køre et uprofessionelt forhandlingsforløb.
- Man kører bare forbi den borgerlige fløj helt bevidst. Men vi er tilfreds med at stå udenfor det budgetforlig, der er vedtaget slutter Evan Lynnerup.
Tv-udsendelsen er lavet i et samarbejde mellem Roskilde Avis, Kanal Roskilde og Roskilde Lokalt TV.

Publiceret 26 October 2009 10:26