Mandag formiddag foran Vestforbrænding i Glostrup. Skraldemænd skal aflevere skrald fra Hvidovre og bliver mødt af demonstranter. Dog foregik alt på dette tidspunkt fredeligt.

Mandag formiddag foran Vestforbrænding i Glostrup. Skraldemænd skal aflevere skrald fra Hvidovre og bliver mødt af demonstranter. Dog foregik alt på dette tidspunkt fredeligt.

Hvidovre frygter ikke bedrag

Hvidovre er ikke blevet snydt af HCS - skraldefirma varsler erstatningskrav

“Skraldemænd beskylder HCS for bedrageri”. “Skraldemænd trues med erstatningskrav”. “Politiet har anholdt ballademagere”.

Hvidovre Avis kunne have valgt hvilken som helst af disse overskrifter til “ugens HCS-artikel”. Skraldekonflikten er på sit højeste og hver dag - hver time - sker der udvikling i sagen. I sidste uge kunne DR1 bringe et indslag om fire tidligere HCS-medarbejdere, der beskylder deres tidligere arbejdsgiver for bedrageri. De fire mænd skulle angiveligt være beordret til - under deres ansættelse hos HCS - at aflevere HCS’ eget skrald på Vestforbrænding - men på kommunernes såkaldte “vejekort”. De tidligere medarbejdere påstod i indslaget, at hver gang en skraldebil tømte HCS’ eget skrald, lod man borgerne i Ballerup, Gladsaxe og Glostrup kommuner betale. Dog blev Hvidovre pudsigt nok ikke nævnt med ét ord. Bedrageriet skulle have kostet hver kommune 75.000 kr. om året i fire år. Men Hvidovre Kommune har ikke tænkt sig at følge op på anklagerne: - Vi har ikke en begrundet mistanke om, at HCS skulle have forsøgt at snyde os eller andre kommuner, mens de har haft renovationsopgaven her i byen, siger miljøchef Carsten Raad Petersen til Hvidovre Avis. HCS svarede igen ved at sætte en undersøgelse i gang: Konsulentfirmaet Deloitte skal nu klarlægge, hvad der præcis er foregået i den periode, de tidligere medarbejdere påstår, de har snydt på firmaets vegne. Når undersøgelsen er udarbejdet, vil den blive sendt til firmaets kunder, herunder Hvidovre Kommune. Både fredag og mandag har de skraldemænd, der har opsagt deres stillinger ved ikke at efterkomme Arbejdsrettens krav om at genoptage arbejdet, været i klammeri med politiet foran indgangen til Vestforbrænding. Her forsøger demonstranterne at forhindre bl.a. Hvidovres nye skraldemænd i at aflevere dagens renovation. Fredag blev to mænd anholdt. - Vi bad demonstranterne om at flytte sig, og de efterkom ikke dette ønske - derimod blev flere voldsomme i deres adfærd. Èn blev sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, den anden for overtrædelsen af straffeloven, fortæller vagtchef Peter Grønbæk. Begge anholdte er løsladt igen. Har man overvejet at foretage præventive anholdelser, nøjagtig som man gør før store fodboldkampe, hvor man forventer ballade? - Vi erkender, at der er mange følelser i spil under skraldekonflikten, og derfor prøver man så vidt muligt at bruge så lidt magt som muligt. Vi vurderer fra time til time, hvordan vi skal forholde os. Vi forsøger ikke at opildne flokken, men bistår så vidt muligt, siger Peter Grønbæk. Dog valgte politiet fredag eftermiddag at forlade området med meldingen om, at man ikke ville være at finde på Vestforbrænding weekenden over. Kilder siger til Hvidovre Avis, at politiet ikke har ressourcer til at holde vagt ved Vestforbrænding i den udstrækning, der er demonstranter på stedet. HCS sendte i fredags det, de tidligere medarbejdere kalder en “trussel”, af sted med et varsel om et kommende “erstatningskrav”. I brevet fra HCS’ advokat taler man om “betydelige økonomiske tab”, som skraldemændene kan forvente at blive sagsøgt for. ark

Publiceret 27 October 2009 09:00