Linda Bjørnskov, lokalt bosat kunstner.

Linda Bjørnskov, lokalt bosat kunstner.

Lokal kunstner med fokus på verdenspolitik

Hun lader sig blandt andet inspirere af verdenspolitik, historie og feminisme, men et af hendes seneste værker handler også om en borger fra Hvidovre.

Af
key redhvidovreavis.dk

Hvidovre Avis har talt med den lokalt bosatte billedkunstner Linda Bjørnskov, der netop nu er aktuel med en udstilling i Galerie Moderne Silkeborg. Linda Bjørnskov blev færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006. For syv år siden flyttede hun og familien fra Østerbro til Hvidovre for at få mere plads, og for at få mulighed for at være mere “ude i det grønne”. Hun bor i Risbjergkvarteret med mand og deres to børn. Oprindeligt kommer hun fra Silkeborg-egnen.36-årige Linda Bjørnskov har en lang række udstillinger på cv"et. Blandt andet har hun udstillet i New York, Los Angeles, København og andre steder i Europa. Hun har desuden været aktiv i forhold til at arrangere gruppeudstillinger. - Det kan være meget spændende at stå for det, der hedder kurateringen, men jeg havde en soloudstilling i januar, så det sidste stykke tid har ikke været en periode, hvor jeg har haft så meget tid til kuratering, siger Linda Bjørnskov. Nye værker hver gang På Galerie Moderne Silkeborg præsenterer Linda Bjørnskov nemlig 15 nye værker, der alle er udarbejdet til selve udstillingen. - For det meste laver jeg nye værker til udstillinger. Hvis jeg nu f.eks. er inviteret til en gruppeudstilling, hvor der er et tema, så er det jo ikke altid, at jeg har et gammelt billede, der lige passer til det, forklarer hun. Værkerne på den nuværende udstilling har i stor udstrækning referencer til verdenspolitik, historie eller feminisme. Et enkelt af billederne handler både om verdenspolitik og som før nævnt om en lokal borger i Hvidovre. - Et af mine værker har jeg lavet efter jeg interviewede Sadegh Javadi, som jeg læste om i Hvidovre Avis, fortæller Linda Bjørnskov. Rejst i Østeuropa Linda Bjørnskov har selv tidligere rejst meget i Østeuropa, hvor hun har oplevet østeuropæernes stærke ønske om demokrati. Det har ledt til, at hun i sine nyeste værker har arbejdet meget med Mellemøsten, hvor hun mener, den samme trang bliver stærkere og stærkere.- Jeg har brugt meget tid på at forstå Østeuropa, og jeg tror, at det er meget det samme, der er ved at ske i Mellemøsten, hvor ønsket om demokrati og en helt anden verden bliver større og større, fortæller hun. På Galerie Moderne hænger der således billeder med referencer til både Iran og Afghanistan.- Hvis man fokuserer på et positivt kulturfremstød, så tror jeg, at man om 5-10 år vil opleve, at flere og flere mennesker fra Mellemøsten ønsker demokrati. Alle dem der arbejder med kultur, kan ikke få lov til at blive, så vi burde bakke mere op om at hjælpe dem med at få frihed, siger Linda Bjørnskov. Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd og kan ses hos Galerie Moderne Silkeborg frem til d. 12. december.


Tre af de i alt 15 værker, som Linda Bjørnskov netop nu udstiller i Silkeborg. Billedet til venstre handler om en anden Hvidovreborger - filmskaberen og forfatteren Sadegh Javadi.

Tre af de i alt 15 værker, som Linda Bjørnskov netop nu udstiller i Silkeborg. Billedet til venstre handler om en anden Hvidovreborger - filmskaberen og forfatteren Sadegh Javadi.

Publiceret 27 October 2009 09:00