(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Mistænkeligt forhold i Køge og trusler på livet i Greve

Uddrag af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politikreds for tidsrummet fra tirsdag den 27. oktober kl. 07.00 til onsdag den 28. oktober kl. 07.00.

Af
Per Møller

Mistænkeligt forhold – Køge . Tirsdag kl. 10.02 blev politiet sendt til Jyllandsvej i Køge og vejene lige omkring, hvor en anmelder havde bemærket to unge mænd, der luskede rundt i kvarteret.
Politiet fik fat i en 19-årig mand uden fast bopæl og en 18-årig fra Køge, der blev visiteret af politiet. Man fandt ingen tyvekoster på dem, men den ene var i besiddelse af to skruetrækkere, der var gemt i et ærme.
Nogen god forklaring på hvad de lavede på stedet, havde de ikke, men modsat kunne politiet heller ikke bevise, at de ville lave tyveri eller andet kriminelt, så de fik lov at gå fra stedet.
Politiet meddeler, at man er meget glad for den slags henvendelser, der i det aktuelle tilfælde måske har hindret indbrud i kvarteret.
Anholdelse Greve . Kl. 10.41 så en butiksdetektiv, at tre personer var i færd med at stjæle fra en ældre dame i Føtex i Greve. Den ene af gerningsmændene forsvandt fra stedet, men politiet anholdt en 30-årig mand og en 31-årig kvinde, der begge er rumænere. De sigtes for tyveri og sidder fortsat i politiets varetægt, hvor politiets jurister vil vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om de kan løslades.
Tabte tromler – Køge . Tirsdag kl. 15.07 blev anmeldt om at en særtransport havde tabt to tromler på Køge Bugt Motorvejen. Tromlerne var to meter i diameter. Hver tromle vejer 2,5 ton. Uheldet førte til en del trafikmæssige problemer. Det viste sig, at tromlerne havde strejfet en motorvejsbro, der eller burde være høj nok, men virkeligheden overgik teorien i dette tilfælde. Der skete ingen skade på broen.
Ulovlig knallert – Osted, Lejre . Kl. 16.00 standsede færdselsafdelingen en knallert på Assendløsevejen, hvor en 15-årig dreng fra Viby blev standset. Knallerten kunne køre mere end det lovlige, og da det var anden gang, at knallerten blev undersøgt og fundet ulovlig, så blev den taget med til politistationen med henblik på konfiskation.
Trusler på livet – Greve . Kl. 16.55 anholdt politiet en 20-årig mand fra Ishøj, der kort forinden havde optrådt truende på Q8 tankstationen på Hundige Bygade. Den 20-årige havde i meget truende vendinger bebrejdet personalet, at man havde skrevet nummeret ned på den 20-åriges bil, "bare fordi han havde stjålet slik for 60 kr." Den 20-årige blev afhørt i løbet af aftenen og dernæst løsladt. Han kan nu se frem til at få sagen behandlet i retten på et senere tidspunkt.
Forfulgt af mafiaen – Køge . Kl. 17.02 kørte politiet til en forretning i Køge, hvor en 85-års dame følte sig forfulgt af den bulgarske mafia, der angiveligt havde installeret aflytning i hendes mobiltelefon. Politiet fik beroliget den ældre medborger og kørte dernæst kvinden til hendes bopæl, hvor hun blev afleveret i god behold.
Søredning – Køge . Kl. 17.29 fik politiet anmeldelse om, at en 68-årig mand fra Køge muligt var i nød i Køge Bugt. Anmelderen plejede at fiske med den 68-årige, og han kunne ikke komme i kontakt med ham, da han forsøgte i dag. Den 68-årige var formentlig taget ud at sejle tirsdag eftermiddag.
Politiet iværksatte i samarbejde med SOK en eftersøgning i området. Den 68-åriges båd blev fundet ud for Stevns kl. 1838 og i båden blev den 68-årige fundet død. Båden blev trukket i havn af marinehjemmeværket. Dødsårsagen kendes ikke, men politiet har ikke fundet noget mistænkeligt ved dødsfaldet. De pårørende er underrettet.
Spirituskørsel – Solrød . Kl. 17.35 anholdt politiet en 22-årig mand fra Havdrup, der blev truffet kørende på Skovvej i Solrød. Den pågældende fik udtaget en blodprøve og løsladt.
Færdselsuheld – Greve . Tirsdag kl. 17.54 skete et harmonikasammenstød på Køge Bugt Motorvejen ved Greve C afkørsel. Fire biler var involveret i uheldet. Der skete udelukkende materiel skade.
Hærværk mod tog – efterlysning – Ringsted . Tirsdag aften kl. 20.19 anmeldte DSB om hærværk mod et IC 3 tog på vej mod København. To drenge kastede sten mod toget fra Jernbanevej ved stationen, hvilket førte til at to ruder blev knust i to forskellige tog.
Drengene beskrives som 15-18 år, 165-170 cm. høj, tynd, den ene iført ¾ lys cottoncoat, hvide handsker og kasket, og den anden samme alder, 160-165 cm, mørkt tøj.
Det var anden dag i træk, at der blev kastet sten mod togene, og politiet vil meget gerne høre fra vidner, der kan hjælpe med at finde frem til de to drenge. Ring straks til lokalpolitiet i Ringsted på tlf. 114.

Publiceret 28 October 2009 11:45