Ruddi Holmbo bliver filmet til programmet Kontant.

Ruddi Holmbo bliver filmet til programmet Kontant.

Slagtermester Ruddi Holmbo:

- Slagtermestre presses til snyd

Af
Anette Gundlach

Slagtermestrene presses til at fuske med kød af topledelsen i supermarkedskæderne, mener slagtermester Ruddi Holmbo fra Slagteriskolen Uddannelsescentret i Roskilde.
Han mener, at det er derfor, at der den seneste tid, er fundet gammelt kød i flere supermarkeder. To af supermarkederne ligger i Roskilde.
Ruddi Holmbo mener, at forventningerne til, at slagtemestrene hele tiden øger omsætningen på kødet gør, at nogle af dem slækker på moralen.
- Det gør, at der bliver skubbet til friskheden af kødet, for de skal være rasende dygtige til at disponere, hvis de skal opfylde forventningerne.
- Hvis de vil beholde deres job, er de nogle gange nødt til at slække på moralen, mener Ruddi Hombo, der tidligere selv har arbejdet i ti år i som slagtermester i et supermarked.
Han mener, at det er topledelsen, der strammer tommeskruen overfor slagtemestrene.

Vil ikke snyde

- Hvis slagtermestrene føler, de er under pres, er det jo et kæmpe problem, for topledelsen vil ikke snyde kunderne, siger administrerende direktør i den landsdækkende kæde Superbest, Frank Sørensen.
Direktøren forklarer, at efter 11 Superbest-butikker blev afsløret i at fuske med datoen på kødet, har kæden sat en masse ting i gang, så det ikke sker igen.
- Det er bare ikke i orden, at der bliver snydt i butikkerne, siger Frank Sørensen.
De skærpede regler i kæden er, at hvis en slagtermester bliver taget i snyd, bliver vedkommende bortvist. Yderste konsekvens kan være, at butikker ryger helt ud af kæden.

Slagtermester Ruddi Holmbo, da han bliver filmet til programmet Kontant. (Foto: Erling J.)

Slagtermester Ruddi Holmbo, da han bliver filmet til programmet Kontant. (Foto: Erling J.)

Publiceret 28 October 2009 11:45