(Foto: Erling J.)

(Foto: Erling J.)

Borgmester ønsker supersygehus i Roskilde

Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen, opfordrer regionsrådet til at placere regionens nye sygehus i Roskilde

Af
Thilde Lejre

Der er plads til regionens nye supersygehus i Roskilde. Sådan lyder det fra Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen (A). Han mener, at det er ærgeligt, at blandt andet regionsrådspolitikere i Region Sjælland ikke mener, at der er plads til at bygge et kommende supersygehus i Roskilde.
- Det er brandærgerligt. For det er en myte, der ikke har hold i virkeligheden. Roskilde Sygehus kan godt udbygges til at være Region Sjællands kommende supersygehus, siger Poul Lindor Nielsen.
Han mener, at man kan skabe den plads, et supersygehus kræver ud fra to forudsætninger.
- Den første forudsætning er, at man vil bygge opad. Så er der for eksempel mulighed for at opføre et højt byggeri nord for det nuværende sygehus på de eksisterende parkeringspladser mod Østergade. Den anden forudsætning er at bygge nedad. At man opfører parkeringskældre med adgang fra Køgevej, så langt det meste af parkeringen foregår under jorden. Hvis man accepterer disse to forudsætninger, kan der skabes et moderne sygehus med 900 sengepladser i regionens tættest befolkede område, siger borgmesteren.
Borgmesteren finder det vigtigt, at regionens hovedsygehus kan måle sig med de bedste, og derfor er det essentielt at kunne tiltrække de dygtigste læger og sygeplejersker.
- Her er det en kæmpefordel, at Roskilde geografisk er en del af hovedstadsområdets arbejdsmarked. Roskilde er et knudepunkt på jernbanenettet og har Danmarks trediemest benyttede station med direkte forbindelser til både de store byer Køge, Holbæk, Kalundborg, Ringsted, Slagelse og Næstved og til resten af Sjælland. Det gør det nemt for borgere fra hele Sjælland at komme til sygehuset, forklarer Poul Lindor Nielsen.
Borgmesteren håber, at det nye regionsråd, der vælges 17. november, vil få has på den myte, at supersygehuset ikke kan ligge i Roskilde.
- Det kan det. Og Roskilde Kommune bidrager gerne med at vise, hvordan det kan lade sig gøre, slutter Poul Lindor Nielsen.

Publiceret 29 October 2009 11:56