Historisk færgekro nedbrændt

Langtved Færgekro brændte onsdag ned til grunden. En gryde med margarine startede ilden

Af
Thilde Lejre

En gryde med margarine var onsdag skyld i, at Langtved Færgekro ved Munkholmbroen i Lejre Kommune brændte ned. Kokken, som også forpagtede kroen, gik ved et uheld fra at gasblus med en gryde maragrine på. Han gik herefter op på førstesalen, men hørte kort efter, at det buldrede fra køkkenet. Da han kom ned i køkkenet, havde ilden allerede bredt sig til emhætten. Han forsøgte straks at slukke ilden, men det lykkedes ham ikke, oplyser Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
Indsatsleder i Lejre Brandvæsen, Henning Sørensen, var første mand på stedet, fire minutter efter brandvæsenet modtog alarmen om den brændende kro.
- Der kom røg fra tagryggen på stråtaget, og det gik rigtig stærkt. Efter en halv time var stråtaget brændt helt ned, fortæller Henning Sørensen.
I løbet af ganske få minutter stod hele kroen i flammer, og tre gasflasker eksploderede inde i kroen. Brandmændene måtte slukke branden udefra, da det var for farligt for dem at gå ind i kroen. Lejre Brandvæsen fik hjælp fra Greve og Beredskabet i Næstved, og i alt arbejdede omkring 30 brandfolk i flere timer på at redde kroen. Men der var intet at gøre, og kun murene af den gamle kro stod tilbage, da brandvæsenet stoppede slukningen klokken 23 onsdag aften. Der var brandvagt ved kroen hele natten, som sørgede for at slukke gløderne i de sørgelige rester af Langtved Færgekro, som siden midten af 1800-tallet har fungeret som kro. Ingen mennesker kom til skade i branden.

Publiceret 29 October 2009 10:26