Lilleputter i storpolitik

Af
Af Jesper van Gynther

TEENAGEBLOGGEN: Beskrevet i mit forrige indlæg var jeg i min efterårsferie en tur til Bruxelles med DSU, som var mit første arrangement med de nymodne politikere.
Jeg vidste godt at DSU var/er en ungdomsorganisation, men jeg blev lidt overrasket over, hvor meget arbejde mange af dem ligger i det deres alder taget i betragtning.
Omvendt er jeg også imponeret over hvor meget ansvar, organisationen har turdet give dem. Flere af deltagerne på turen var eksempelvis formand for deres respektive afdelinger, selvom de kun er i slut-teenagealderen og en enkelt var også direkte ansat som medarbejder i DSU.
At man overhovedet er afklaret omkring hvor man ligger rent politisk synes jeg i sig selv er at nå et langt stykke ad den politiske hovedvej, men ligefrem at lave fysisk arbejde i så stor udstrækning som mange af dem gør, ligger meget langt ude i min personlige tidshorisont.
Men for fx Frederik Vad, DSU-regionsformand i Holbæk, er det helt anderledes. Han var bare 10 år, da han meldte sig ind i DSU!
Da jeg var i den alder tror jeg de største tanker jeg tænkte var hvornår jeg skulle se Disney Sjov.. I dag er han 15 år og altså formand. Men det var ikke kun på Bruxelles-turen jeg fik øjnene op for de små lilleputter i dansk politik.
På Køge Gymnasium render der også en ung fyr rundt med ambitioner. Jacob Mark stiller op til kommunalvalget i Køge for SF og han går kun i 2.g! Hvor stor den politiske interesse i Køge egentlig er blandt de pre-voksne vil snart blive afklaret.
I hvert fald har alle 14-17-årige mulighed for at stemme til netop kommunalvalget i Køge i næste måned.
Deres stemme er ikke gyldig, men det bliver alligevel spændende om det kun er en minoritet af de små græsrødder som er politisk bevidste eller om det er en hastigt spredende epidemi! Jeg håber selvfølgelig på det sidste.

Publiceret 29 October 2009 13:00