Koncerten blev indledt med en violinindmarch. (Privatfoto).

Koncerten blev indledt med en violinindmarch. (Privatfoto).

En meget aktiv uge i Køge Musikskole

Af
Per Møller

Uge 44 blev i musikskolen en – næsten – helt almindelig uge. Det vil sige En uge med en masse aktiviteter. Weekenden startede med, at talenteleverne fra Køge, Greve, Solrød og Stevns, der jo sammen har dannet et talentakademi, var samlet til en arbejdsdag med sang, rytmer og samarbejde på tværs af musikskoler og instrumenter.
Og det var bestemt ikke kedeligt, men tvært imod udfordrende for eleverne at blive sat i uvante situationer.
Det var ikke bare de etablerede talentelever, der blev sat på uvante opgaver.
På Borup skole var det 2. klasserne, det "gik ud over". Pludselig stod der en flok musikskolelærere i deres klasse. De demonstrerede en masse messinginstrumenter og viste, hvad de kunne sige. I onsdags var alle 2. klasserne så inviteret til selv at prøve, hvad de forskellige instrumenter kunne sige – og det var noget, der passede de fremmødte små poder. Først fik de en lille koncert spillet af de elever, der allerede spiller i orkester på Borup skole, men så var det deres egen tur, og der blev pustet til den store guldmedalje.
Torsdag blev der ikke pustet på samme måde, men alligevel var der stor koncentration og entusiasme, da der var musikcafe i salen på Musikskolen.
Det var i høj grad en musikcafe, der var i strygernes tegn, men alligevel var der plads til både små og lidt større pianister og en enkelt trommeslager.
Koncerten startede med, at en flok strygere kom marcherende ind, mens de spillede en march.
- Derefter kom indslagene som en perlerække af gode melodier. Spændende var det også at høre Noemi spille på trommesæt. Det er ikke så tit, man får en trommesolo til en cafeaften. Som et flot punktum på aftenen spillede strygerorkestret en russisk dans, der var en fin finale på en rigtig god aften, fortæller Helle Bodi fra Køge Musikskole.
- Se det var en næsten helt almindelig uge i musikskolen – og så har vi endda slet ikke skrevet om den almindelige undervisning, der bare kører derud ad, slutter Helle Bodi med et smil.

Endelig et instrument i hånden! (Privatfoto).

Endelig et instrument i hånden! (Privatfoto).

Publiceret 30 October 2009 15:00