Kommunal ansat i bedragerisag for 700.000 kroner

En medarbejder i Lejre Kommune har overført 700.000 af kommunens penge til sin egen konto. Medarbejderen er fritaget for tjeneste

Af
Thilde Lejre

En administrativ medarbejder i Lejre Kommune har bedraget kommunen for 700.000 kroner. Det oplyser kommunaldirektør Torben Gaarskær. Det var en kontrol af de kommunale udbetalingssystemer, der afslørede medarbejderen torsdag. Beløbet er ikke overført af en omgang, men i mindre beløb over en længere periode.
- Det drejer sig om ret mange posteringer, som er foregået over et år. Der er overført mindre beløb ad gangen på 15-20.000 kroner, siger Torben Gaarskær, som ikke har oplevet bedrageri i kommunen før.
Medarbejderen er blevet fritaget for tjeneste, men er endnu ikke blevet bortvist. Det vil først ske inden for et par dage, når medarbejderen er blevet hørt i sagen. Kommunaldirektøren forsikrer, at når medarbejderen er hørt og bedrageriet endeligt bekræftet, kan medarbejderen ikke få arbejde i kommunen igen.
- Vedkommende bliver ikke ansat igen. Medarbejderen kan ikke have noget med penge at gøre i Lejre Kommune igen, fastslår Torben Gaarskær.
Bedrageriet har givet anledning til selvransagelse i Lejre Kommune, som i øjeblikket er ved at undersøge, hvordan det kunne lade sig gøre. Der blev fredag formiddag holdt møde, hvor blandt andet Torben Gaarskær sad med ved bordet, for at finde ud af, om nogle procedurer skal ændres, så kommunen kan undgå lignende sager i fremtiden.
Bedrageriet er blevet anmeldt til politiet.

Publiceret 30 October 2009 11:39