John Kellberg (DF) blev forhindret i at sætte sine valgplakater op samtidig med alle andre, da nogle havde stjålet nummerpladerne fra hans bil. (Pressefoto).

John Kellberg (DF) blev forhindret i at sætte sine valgplakater op samtidig med alle andre, da nogle havde stjålet nummerpladerne fra hans bil. (Pressefoto).

Mysteriet om de forsvundne nummerplader

John Kellberg (DF) blev forhindret i at sætte valgplakater op mandag aften - hans nummerplader var nemlig blevet stjålet.

Af
Martin Rasmussen

VALG: Politisk sabotage eller simpelt tyveri? Det er det store spørgsmål, efter at Hanne og John Kellberg mandag aften i denne uge kunne konstatere, at nummerpladerne var blevet stjålet fra deres bil.
Nu er det ikke i sig selv voldsomt usærdvanligt, at der bliver stjålet et sæt nummerplader, men timingen og andre omstændigheder omkring den aktuelle sag får alarmklokkerne til at ringe:
Dels var det den eneste bil på vejen, der stod uden plader, dels skete tyveriet netop samme dag, som de to byrådskandidater for Dansk Folkeparti skulle ud og hænge valgplakater op.
- Tyveriet betød, at vi ikke kunne komme ud og hænge plakater op mandag aften. Vi var nødt til at vente til tirsdag formiddag, da vi kunne komme på motorkontoret og hente nye plader, og da var alle de gode placeringer naturligvis taget, siger John Kellberg med henvisning til attraktive plakatsteder som Køge Station og centrale lygtepæle.
- Vi kan selvfølgelig ikke sige, at der er tale om politisk sabotage. Måske har det intet med valget at gøre, men vi ved, at der er nogle, der ikke kan fordrage os, og ved hver eneste valgkamp bliver der begået hærværk mod vores valgplakater, fortæller John Kellberg om de tanker, som de stjålne nummerplader har sat i gang.
Tyveriet er naturligvis meldt til politiet, mens John Kellberg til gengæld ikke forventer, at sagen får nogen konsekvenser fra det kommende valg.
- Jeg regner ikke med, at det bliver plakaterne, der bliver afgørende, men derimod det arbejde jeg har udført i byrådet gennem de seneste fire år, siger han.

Publiceret 30 October 2009 10:45