Jesper Gisli, formand for SF i Køge. (Pressefoto).

Jesper Gisli, formand for SF i Køge. (Pressefoto).

SF-kritik af tavs fagbevægelse

- Fagforeningerne er nogle sløve padder, der snart bør melde sig ind i valgkampen, mener SF-formand Jesper Gisli.

Af
Martin Rasmussen

KRITIK: Fagbevægelsen skal melde sig ind i valgkampen i stedet for at sidde tavse ude på sidelinjen.
Det mener den lokale SF-formand Jesper Gisli, som skarpt kritiserer, at det meste af fagbevægelsen er usynlige i valgkampen.
- Jeg savner i den grad synlighed. På nær LO Køge Bugt, der overordnet er meget synlige og initiativrige her i valgkampen, så er stort set samtlige lokale fagforeninger nogle sløve padder, og de burde skamme sig. Hvor er FOA med masser af opmærksomhed på deres medlemmers aktuelle udfordringer i eksempelvis hjemmeplejen? Hvor er 3F med fokus på den aktuelle ledighed og fokus på, hvordan vi får skabt flere arbejdspladser i Køge Kommune? For ikke at tale om pædagogerne og Danmarks Lærerforening - hvor er de henne i valgkampen? Hvor er BUPL og Danmarks Lærerforening med fokus på alle deres medlemmers konstante udfordringer og fokus på rammerne for børnene? Det er pinligt, siger Jesper Gisli. Han mener i stedet, at fagforeningerne er gået i flyverskjul, fordi de for enhver pris vil fremstå som partipolitisk neutrale.
- Vi kan ikke tage hele kampen for dem. Derfor synes jeg ærligt talt, at de skulle se at få fingeren ud og komme ind i kampen og være synlige sammen med SF og de øvrige partier, der har samme politiske fokus og mål som fagforeningernes medlemmer. Vi har skam inviteret op til flere gange, så de ved godt, hvor vi er. Deres medlemmer ved det i hvert fald - det er da helt tydeligt i vores medlemskartotek, lyder det fra SF-formanden.

Kritik rammer forbi

3F Køge Bugt er et af målene for kritikken. Her mener formand Flemming Svenning Andersen dog, at Jesper Gisli rammer langt forbi med sin kritik.
- Nu er der jo tre uger tilbage af valgkampen endnu, og jeg ved blandt andet, at vi har en aftale om at sende en repræsentant ned til SF's valgcafé for at holde et oplæg en af dagene, siger formanden, der også fremhæver et nyligt politisk møde i foreningens efterlønsklub med 81 deltagere.
- I øvrigt mener jeg ikke kun, at det er under valgkampen, man skal markere sig. Vi skal være synlige med vores budskaber hele tiden - ikke bare i de sidste tre uger op til valget, siger han.
Flemming Svenning Andersen afviser desuden blankt påstanden om, at man skulle holde sig tilbage for at fremstå politisk neutrale.
- Det politiske og faglige hænger sammen, og vi har blandt andet en interesse i en aktiv erhvervspolitik, så vi kan få nye lokale arbejdspladser som erstatning for dem, der er forsvundet i Køgeområdet på det seneste, siger formanden.

Publiceret 30 October 2009 09:30