Skandinavisk Transport Center, Køge. (Arkivfoto JCJ).

Skandinavisk Transport Center, Køge. (Arkivfoto JCJ).

Støjvold er ingen garanti

Fremtidige byråd kan ændre beslutningen om begrænsningen af STC - uanset støjvold, advarer Mads Andersen (S)

Af
Martin Rasmussen

KOMMUNEPLAN: En støjvold og nogle sætninger i en kommuneplan udgør ingen garanti mod fremtidige udvidelser af Skandinavisk Transport Center.
Sådan lød advarslen fra Mads Andersen (S) til borgerne i landsbyerne omkring transportcentret, da byrådet i denne uge vedtog den nye kommuneplan, hvor spørgsmålet omkring en udvidelse af STC har været klart det mest omdiskuterede.
- Vi ved ikke, hvad et nyt byråd vil efter 2010 eller 2014, og jeg vil gerne minde jer om, at Venstre og de konservative oprindelig ønskede en større udvidelse af transportcentret. Så lad være med at bilde jeres vælgere ind, at en støjvold er nogen garanti mod, at der vedtages en udvidelse en gang ude i fremtiden, sagde Mads Andersen som oplæg til en længere debat i et byråd i valgkampsstemning, efter at Flemming Christensen (K) fremhævede, at en støjafskærmning vil være en synlig afgrænsning af området.
Spørgsmålet er dog, hvem der er de bedste garanter mod den større udvidelse, som landsbyerne har kæmpet så indædt mod i lang tid.
- Jeg vil gerne minde om, at Socialdemokraterne var det sidste parti, der holdt fast i et ønske om at udvide transportcentret hen over Ølbyvej, sagde Flemming Christensen med henvisning til forløbet, hvor opbakningen til udvidelsen smuldrede, selv om Socialdemokraterne og Venstre oprindelig så ud til at ville tvinge den større udvidelse igennem.
Desuden lægger Socialdemokraterne stadig ikke skjul på, at man gerne havde set en større udvidelse af transportcentret.

Publiceret 30 October 2009 10:00