To brænde i Viby samme nat får politiet til at undersøge, om det er de samme brandstiftere. (Arkivfoto).

To brænde i Viby samme nat får politiet til at undersøge, om det er de samme brandstiftere. (Arkivfoto).

To brande i Viby samme nat giver mistanke om sammenhæng

Et pizzeria i Viby brændte torsdag nat ned til grunden. Kort forinden brændte to biler i Viby. Politiet undersøger sammenhængen

Af
Thilde Lejre

Politi og brandvæsen havde en travl torsdag nat i Viby. Der var nemlig to brande med kun halvanden times mellemrum i byen, oplyser Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi. Klokken 00.38 blev politiet sendt til Grønningen, hvor der var ild i to biler. Politiet fandt en dåse med brandbart væske i nærheden af de to biler.
- Det indikerer, at branden kan være påsat, forklarer Carsten Andersen.
Klokken lidt over to var den så gal igen med, hvad politiet beskriver som en noget værre brand. Et pizzeria i Dalen, Pizzeria Kebab stod indhyllet i høje flammer og et hus, der er bygget sammen med pizzeriaet, blev også skadet i branden.
Naboerne til pizzeriaet vågnede ved brænden og blev reddet ud i god behold, men pizzeriaet stod ikke til at redde. Det brændte ned til grunden. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke fastslå, om pizzeriabranden var påsat, men undersøger, om der er en sammenhæng mellem de to brande.
- Det er klart, at vi undersøger, om der er en sammenhæng mellem de to brande, for det er ikke normalt, at der er to brande i Viby på én nat. Det virker underligt, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.
Politiet vil gerne meget gerne høre fra vidner, der har set noget i forbindelse med branden, eller som på anden måde har oplysninger om brandene.
- Vidner, der kan fortælle noget om brandene, må meget gerne give os et praj, også selv om de tror, at vi allerede ved det, siger Carsten Andersen.

Publiceret 30 October 2009 10:37