Mette Jorsø, Venstre. (Privatfoto).

Mette Jorsø, Venstre. (Privatfoto).

Valgsnak førte til ægteskab

Af
Per Møller

VALGHISTORIE : Nummer tre på Venstres valgliste til kommunalvalget 2009 i Køge, Mette Jorsø, har andet end det forestående valg at tænke på.
Mette Jorsø, der er først i 30'erne, nedkommer nemlig med sit andet barn i starten af 2010. Det er første gang hun stiller op til byrådet i Køge.
Der hvor hun for alvor fik øjnene op for politik var under sidste kommunalvalg i 2005, hvor hun en aften faldt i snak med Claus Søndergaard, der dengang var byrådskandidat for Venstre.
De to unge mennesker begyndte at snakke mere sammen og i slutningen af valgkampen sendte Claus Søndergaard en mail ud til sine venner og bekendte - herunder også til Mette Jorsø - hvor han bad dem om at stemme på ham.

Tynd kop the

Imidlertid meldte Mette Jorsø tilbage, at hun helt klart syntes hans valgkamp var en tynd kop the, da han prøvede at favne alt for bredt frem for at fokusere nogle få mærkesager, og at hun som dansklærer også gerne ville have læst korrektur på hans materiale...
Den kritik førte til, at de to mødtes igen. Og pludselig opstod der sød musik.
Det førte til ægteskab - og det var faktisk Køges nuværende borgmester Marie Stærke, der viede dem hjemme i parrets have på Stormøllevej i Køge...
Datteren Rosa er nu 2 år og nummer to altså på vej.
Fire år efter Claus Søndergaard og Mette Jorsø mødtes, er det altså nu Mettes tur til at stille op til byrådet for Venstre.
Hun har til forskel for Claus valgt at satse på nogle få mærkesager, der helt naturligt omhandler børn og skole.

Publiceret 30 October 2009 13:00