Alle børn skal på førsteholdet

Alle børn skal på førsteholdet, mener socialdemokraterne. Det kan jo være svært at være uenig i, men sagen er den, at Socialdemokraterne for 4. år i træk har nedprioriteret børnene i Klostermarkens Børnehus.

Med sammenlægningen af tre institutioner i 2005 lovede Skole- og Børneudvalget, at Børnehuset kunne få opført et fælleshus mellem to - i forvejen meget - nedslidte pavilloner. Fælleshuset skulle blandt andet indeholde et nyt fælleskøkken med spisefaciliteter, således at man endelig fik mulighed for at lave mad til alle børn. Pris 2,5 mill. kroner. Desværre har de kommunale budgetter år efter år vist, at Socialdemokraterne og de øvrige partier bag budgetterne er løbet fra løftet. Der er endnu ikke fundet de lovede penge til tilbygningen og hvornår det bliver er uvist. Det samme kan man desværre ikke sige, når man ser det nye Rådhus på Køgevej. Her er tilbygningen da til at få øje på.

Og så er der den fulde bespisning, som regeringen har vedtaget - kommunen vil her spise børnene af med hel- eller halvfabrikata udefra, fordi de ikke vil ofre penge på køkkenfaciliteter. Næppe en førsteplads - mon ikke madpakkerne er bedre, når kommunen ikke vil indfri løfterne.

Næste skridt for mange af børnene i Klostermarkens Børnehus er den faldefærdige Klostermarksskole – her er der vist heller ingen plads på førsteholdet i vente.

Det er muligt at Socialdemokraterne syntes, at alle børn skal på førsteholdet, men mon ikke at det er politikerne og forvaltningen, der på nuværende tidspunkt sidder solidt på førstepladsen i Roskilde.

Publiceret 30 October 2009 12:56