Talsmand for Roskilde Festival Esben Danielsen foreslår, at Roskilde får en permanent Roskilde Open Arena. (Arkivfoto: Erling J.)

Talsmand for Roskilde Festival Esben Danielsen foreslår, at Roskilde får en permanent Roskilde Open Arena. (Arkivfoto: Erling J.)

Roskilde som Danmarks musiske by

Roskilde kan blive hele Danmarks musiske by året rundt, hvis der bliver bygget en stor central åben scene, siger Esben Danielsen fra Roskilde Festival. Borgmesterkandidat Evan Lynnerup, synes, det er en virkelig god ide

Af
Anette Gundlach

Roskilde kan blive hele Danmarks musik-by nummer et året rundt, hvis der bliver bygget en stor central åben scene centralt i byen, en Roskilde Open Arena, mener talmand for Roskilde Festival Esben Danielsen. Han mener, at Roskilde har et kæmpepotentiale for at blive alle tiders musikby, fordi den i forvejen er kendt for musikken, det kunne man udnytte ved at bygge en stor scene på for eksempel dyrskuepladsen, siger Esben Danielsen. Venstres borgmesterkandidat Evan Lynnerup synes, det er en rigtig god ide med en åben scene centralt ved byen og bakker op omkring den. - Med en åben arena kan vi tiltrække store navne på mange forskellige tidspunkter af året, som vi i dag må sige nej til. - koncerterne vil også kunne trække turister til byen og dermed også skabe omsætning og arbejdspladser, siger en begejstret borgmesterkandidat Evan Lynnerup. Han mener, at arenaen vil være endnu en farve på paletten af gode muligheder for musisk udfoldelse i Roskilde. Evan Lynnerup ser gerne at Roskilde Kommune sammen med andre partnere går ind og er med til at støtte musiklivet på denne måde.

Original by

- Hvis man vil trække folk til byen, skal man lave noget originalt, og det vil Roskilde Open Arena være. - Jeg er sikker på, at det kan være medvirkende til, at Roskilde får noget originalt som andre ikke har, og som vil tiltrække folk siger Esben Danielsen. Han forklarer, at alle andre byer i øjeblikket bygger multihaller, det er der dermed ikke noget specielt ved, og det vil ikke kunne tiltrække så mange folk som en åben arena. - Det vigtige for arenaen er, at faciliteterne er i orden, at der er scener, strøm, veje og gode toiletforhold, siger talsmanden. Han vil sammen med fondene under festivalen meget gerne være med til at arrangere koncerter, arrangementer og kulturelle aktiviteter på området.

Orange Scene duer ikke

Esben Danielsen har tidligere undersøgt, om man kan bruge Orange Scene fra festivalen til andre aktiviteter i løbet af året, men den går ikke indtil videre. Festivalen, der ejer teltet, er nemlig momsfritaget, og det betyder, at den kun må stå for ét sammenhængende arrangement i løbet af året. Hvis denne regel bliver brudt, falder hammeren, og der skal betales moms. Disse regler er dog ved at blive ændret, da EU-reglerne skal harmoniseres. agroskildeavis.dk

Publiceret 31 October 2009 11:00